DİYARBAKIR- 2012- 2013 eğitim ve öğretimin başlaması ve İmam Hatip Liselerine yönelik kat sayı zulmünün kalkması ile öğrencilerin bu okullara olan ilgiyi de beraberinde getirdi. Özellikle doğu bölgelerinde İmam Hatiplere olan büyük teveccühten dolayı sınıflarda büyük kalabalıkların olduğu belirtildi.

 

Sınıflardaki öğrenci sayısının çokluğundan dolayı, metropol kent Diyarbakır`da mevcut İmam Hatip Liselerinin yetersiz olduğu tekrar gündeme geldi.

 

Sınıflardaki öğrenci yoğunluğundan dolayı öğrenci ve öğrenci velileri ajansımızı arayarak, Diyarbakır`ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan 18 derslik, ve 1000`e yakın öğrencinin eğitim -öğretim gördüğü Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesinde aynı sınıfta, 70`ün üzerinde öğrencinin ders gördüğünü iddia ettiler.

 

Öğrenci ve öğrenci velileri sınıflardaki öğrenci mevcudundan dolayı çocuklarının sağlıklı eğitim ve öğretim göremediklerini, Milli Eğitim Bakanı ve İl Milli Eğitim Müdürünün bir an çocuklarımızın hayatı sözkonusu olan bu konuda bir an önce bir çözüm getirmesi talebinde bulundular. Öğrenci velileri, metropol kent Diyarbakır`da yeni İmam Hatip Liselerinin ihtiyacı karşılamadıklarını ifade ederek Diyarbakır`da yeni İmam Hatiplerin açılmasını da sözlerine eklediler.

 

Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Demirel, İlke Haber Ajansına yaptığı açıklamada ise okul müdürünün sınıflardaki yığılmayı önlemek için elinde geldiğini yaptığını belirterek, Diyarbakır`daki İmama Hatip Liselerinin azlığından dolayı kendilerine yoğun bir başvuru olduğunu, okullarında kayıt için başvuran öğrencileri geri çevirmediklerinden dolayı böyle bir yığılmanın okullarında yaşandığını ifade etti.

 

Demirel, önümüzdeki Salı gününden itibaren, 120 kız öğrenciyi eski Tekel binasının yerleşkesinde bulunan Kız İmam Hatip Lisesine göndereceklerini ve ayrıca okullarında yeni bir derslik açacaklarını dile getirerek, yığılmanın bir nebzede olsa bu vesileyle giderileceğini belirtti.

 

Demirel son olarak, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında sıkıntıların giderilmesi adına iki yeni İmam Hatip Lisesinin açılacağını sözlerine ekledi. (Osman İçli-İLKHA)