MERSİN-İddiaya göre, SGK Mersin İl Müdürlüğünde görevli memur Cengiz K., önceki gün kuruma gelen bir kişinin sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldı. Bu durumu protesto etmek amacıyla 3 sendika temsilcisi bir araya gelerek ortak basın bildirisi hazırladı. Ancak bugün, kurum önünde yapılmak istenen basın açıklaması öncesi sendika temsilcileri arasında `açıklama krizi` yaşandı. Açıklamanın kim tarafından yapılacağı konusunda uzlaşamayan sendikacılar, çözümü ayrı ayrı basın açıklaması yapmakta buldu.

 

Bunun üzerine ilk açıklama BES Şube Başkanı Kemal Göçmen tarafından yapılırken, diğer sendika üyeleri açıklamaya destek vermedi. Göçmen, açıklamasında, SGK çalışanlarının sık sık sigortalılar tarafında hakarette maruz kaldığını belirterek, \"Dün, SGK çalışanlarından Cengiz K., yaklaşık 1 ay öncede İpek T. aynı tür saldırıya maruz kalmıştır. Hiçbir vatandaşın kamu hizmeti alırken çalışanlara hareket etme, onur kırıcı davranma, fiziki saldırıda bulunma hakkı yoktur\" dedi.

 

BES`in açıklamasının ardından aynı yerde bu kez Türk Büro-Sen Başkan Yardımcısı Humdullah Özbulut tarafından açıklama yapıldı. Büro Memur-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası üyelerinin de destek verdiği açıklamada konuşan Özbulut, SGK`da yetkili sendikanın kendileri olduğunu ve üzerinde mutabık kalınan doğru metni okuyacağını söyledi. Özbulut, daha sonra 3 sendika temsilcisinin imzası bulunan açıklamayı okuyarak, SGK çalışanı Kemal G.`ye yapılan saldırıyı kınadı. Özbulut, çalışmalar sırasında vatandaşla yüz yüze olmalarının kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek, \"Vatandaşımız kamu hizmeti alırken yasaların gereklerinden dolayı yaşamış olduğu sıkıntıların sorumlusu olarak kamu çalışanlarını görüyor\" diye konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)