BATMAN - Batman Valisi Ahmet Turhan, Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyet binasında basınla bir araya geldi. Vali Turhan`ı Cemiyet Başkanı Kemal Çelik ve üyeler tarafından karşılandı.

Vali Arslan Batman için güzel işler yapıldığını belirterek, \"Batman için güzel işlerin yapılması, yeni işlerin tamamlanması konusunda yasal çerçeveler içerisinde kuşkusuz işimizi yapmaya gayret edeceğiz. Tabi valiler bir kurtarıcı, bir kahraman değil. Tabi her yerde söylüyorum, bir ilde bir bakanın olması çok olağanüstü bir güçtür. Çünkü buralarla ilgili bakana bir telefon açıp ve o da hemen telefona cevap vererek yapılacak işler için onunda hemen bir talimat verip onaylaması büyük bir güçtür\" dedi.

En Önemli Tarihi Değerimiz Hasankeyf
Batman`ın tanıtımı ve Hasankeyf Kalesi`nin durumunun sorulması üzerine Vali Arslan, Batman olarak elimizdeki en önemli tarihi değerin Hasankeyf olduğunu belirterek, \"Kendimizi başka şehirlerle kıyaslamamız lazım. Örneğin, Mardin gibi, Diyarbakır gibi şehirlerle kıyas yapmak gibi bir şansımız yok. Bizimde kendi değerlerimiz için uğraşmamız gerekir. Batman için düzgün bir tanıtımımız olması lazım. Önümüzdeki süreçte Batman`ı tanıtma filmini çekeceğiz\" dedi.

Hasankeyf Kalesinde ciddi çatlamaların olduğunu ve kaleye giderken yol üzerindeki bazı mağaralarda da çatlakların olduğunu belirten Vali Arslan, kalenin açılmasının idari bir kararla alınacak bir karar olmadığını, bilimsel bir mesele olduğuna işaret etti. Vali Arslan, \"Bu konuyu Rektör beyle oturup bir sonuca varıp Ankara`ya ileteceğiz. Sorunu büyük oranda anladık. Şimdi çözümü noktasında girişimlerde bulunacağız\" şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)