Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, salı gününden itibaren serin ve yağışlı hava kütlesinin etkisine giren Türkiye`de, halen Marmara`nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri yağışlı geçiyor.

Bu sabah yapılan ölçümlere göre, son 24 saat içerisinde İstanbul Sarıyer`de 57, Kastamonu Cide`de 47, Afyonkarahisar Çay`da 44, Köyceğiz`de 42, Çarşamba`da 40, Dinar`da 39, Sinop`ta 37, Samsun, Bafra ve Alaçam`da 36, Giresun`da 34, Bozkurt`ta 32, Manavgat`ta 31, Emirdağ ve Bolvadin`de 30, İstanbul Atatürk Havalimanı`nda 28 ve Bodrum`da 28, Isparta Uluborlu`da 26, Afyonkarahisar`da 25, Ordu`da 22, Senirkent`te 21, Sakarya ve Kocaeli`nde 20 kilogram yağış kaydedildi.

Bugün Marmara`nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yağış bekleniyor.

Cuma günü yurdun büyük bölümünde yağış beklenirken, yağışların Adana ve Mersin il genelinde şiddetli, Doğu Akdeniz`in diğer kesimleri ile İç Anadolu`nun doğusu ve Orta Karadeniz`de kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Hafta sonunda serin ve yağışlı havanın doğuya doğru hareket ederek iç ve doğu bölgelerde etkili olmaya devam edeceği, ancak Marmara Bölgesi`nin doğu kesimlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği bekleniyor.

Hafta başında tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı; dün yurdun kuzeybatı kesimlerinde 4-6 derece azalırken, bugün yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde, hafta sonunda ise doğu bölgelerde 6 ila 12 derece azalacak. Hava sıcaklığının tüm yurtta mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor.
 

AA