BATMAN - Siirt-Batman Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. (SİBADAŞ) Batman Bölge Müdür Vekili Mustafa Yardımcı İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.

Taleplerin çok olduğunu ve bu taleplerin kışa yakın bir zamanda daha da arttığını kaydeden Yardımcı, \"Bu talepler kışa yakın yapıldığı için abonelerimiz bizi sıkıştırıyorlar. İsteğimiz abonelerimizin bizleri sıkıştırmamalarıdır\" şeklinde konuştu.

Vatandaşların abone işlemlerinin geç yapıldığı ve elemanların yetersiz olduğu yönündeki iddialara cevap veren Yardımcı, SİBADAŞ olarak bu sene gazı Haziran ayında Batman`a verdiklerini belirterek, \"Gültepe, Belde ve Çamlıtepe Mahallelerinde gazlama yapıldı. Batman içinde yaklaşık 3 bin 900 civarında abonemiz mevcut. Bu sene bunlar gaz kullanabilecekler. Yalnız abonelerden işlemlerini ve bundan sonra da abone olacak vatandaşlardan beklentimiz var. Yaz aylarında bu işlemlerini gerçekleştirirlerse tesisatlarını ve abonelik işlemlerini kış geldiğinde süreçten olumsuz bir şekilde etkilenmezler\" dedi.

3 bin 900 abonenin güzel bir rakam olduğunu kaydeden Yardımcı, \"Ama süreç kış aylarına sıkışınca bu doğalgazın farklı bir uygulaması var. İlerdeki zamanlarda yavaş yavaş Gap, Kültür, Bahçelievler Mahallelerinde devam edeceğiz. Ama 5 sene içerisinde şehrin kabasını halledeceğiz. İmarda sıkıntılı olan mahalleler var. Girmenin çok zor ve dar olduğu mahalleler var, onları da zamanla Batman`ın tamamına doğal gaz vereceğiz\" diye konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)