VAN- Van yerel basınından bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: KHB GENEL SEKRETERLİĞİNE DR. VURAL POLAT ATANDI
Sağlık Bakanlığının `Sağlıkta Dönüşüm` politikası kapsamında oluşturulan Kamu Hastaneler Birlikleri (KHB)`nin yürürlüğe girmesinin ardından Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği`ne Uzman Dr. Vural Polat atandı.

Öğretmen Konutları Hazır Gibi
Kalecik mevkiinde öğretmenlerin barınması için yaptırılan 256 konutun inşaatı tamamlanırken 75 odalı öğretmenevi de 24 Kasım`a yetiştirilecek.

Doktorlar Genel Sekreter İşini Beğenmedi
Sağlık Emekçiler Sendikası (SES) ile Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanlığı gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla illere Genel Sekreter atanmasının hastaneleri ticarethaneye çevireceğini iddia ederek karşı çıktılar.

BÖLGE GAZETESİ: \"ATANANLARIN ÇOĞU VANLI\"
Türkiye genelinde hastanelerin özellikle mali yükünü başhekimlerin sırtından alan yeni sistemin hayata geçmesiyle birlikte, Van`da da yeni tabirle sağlık patronu belli oldu. Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konan yeni sistemin her konuda büyük avantaj sağlayacağını anlattı.

Kiracılar Barınma Sorunu Yaşıyor
Van`da yaşanan yıkıcı depremlerden sonra konteynır kentlere yerleştirilen kiracı ailelerin barınma sıkıntısı bitmiyor.

GAZETEVAN: AK PARTİ SEMT PAZARI ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ
Ak Parti, Semt Pazarı esnaf sorunlarına yönelik parti binasında bir toplantı düzenledi. Toplantıya Semt Pazarı esnafı temsilcileri Cengiz Güvener ve Celal alkış ile birlikte kalabalık bir esnaf grubu katıldı.

Van`da Su Borçları Taksitlendirilebilecek
Van Belediyesi Meclisi, aldığı kararla depremden sonra ödenmeyen su borçlarının 5 taksit şeklinde ödenmesini kararlaştırdı.

Jandarmadan Kaçak Silah Operasyonu
Van`ın Gürpınar ilçesinde bir minibüste yapılan aramada 19 adet kaçak silah ele geçirildi.

PRESTİJ HABER: BİR TUTUKLAMA...
Van`ın Özalp İlçesi`nde camii tuvaletinde çalışan bir çocuğun infaz edilmesi olayı ile ilgili 1 kişi tutuklandı.

Sıhke Caddesinde Çalışmalar Uzadı
Van Belediyesi tarafından Sıhke Caddesi`nde başlatılan yol, kaldırım ve drenaj hattı çalışmaları halen devam ediyor.

VAN HAVADİS: HASTANELERDE GENEL SEKRETER DÖNEMİ
Sağlıkta devrim niteliğinde değişiklikler yapıldı Van`da, sağlıkta dönüşümün son aşaması olan Kamu Hastaneler Birliği`nin oluşmasıyla birlikte görev verilemeyen sağlık personellerine yeni yönetim tarafından birer teşekkür belgesi verildi.

Okul Yakanlar Gözaltına Alındı
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabaha karşı yapılan operasyonda okul yaktıkları ileri sürülen 23 kişi gözaltına alındı.

VANSESİ: VALİ ÖĞRETMEN LOJMANLARINI DENETLEDİ
Van Valisi Münir Karaloğlu; Koç Vakfı, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Turkcell tarafından Kalecik mevkiinde öğretmenlerin barınması için yaptırılan ve inşaatı tamamlanan lojmanlarda incelemelerde bulundu.

Kaçak Telefon İle Sigara Operasyonu
Van`ın Gürpınar ve Gevaş ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 66 bin 920 paket kaçak sigara, bin 899 adet kaçak cep telefonu ile 3 bin 505 adet cep telefonu aksesuarı ele geçirildi. (Mahmut Aytekin-İLKHA)