VAN - Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen SES ile Van- Hakkari Tabipler Odası Başkanlığı üye ve yöneticileri bir basın açıklaması gerçekleştirerek illere sağlıktan sorumlu Genel Sekreter atanması düzenlemesinin herkese ancak parası kadar sağlık verilmesine, sağlık personelinin ise sözleşmeli memur konumuna düşeceğini ileri sürerek, herkesten destek istedi.

 

İllere Genel Sekreter atanmasının hastaneleri ticarethaneye çevireceğinin savunulduğu açıklamada, \"Kamu Hastane Birlikleri uygulaması, hastanelerin tamamen \"İşletme\" olarak yönetileceği, çalışanların ise güvencelerine bakılmaksızın, çalıştıkları birliğin verimliliği-kârlılığı üzerinden birliğe bağlı hastaneler arasında dolaşması, gerektiğinde birliğin dışına çıkarılması, sürgün anlamına gelmektedir. Kamu Hastane Birlikleri, A B C D E diye sınıflandırılmış hastanelerin, tıpkı özel hastanelerde olduğu gibi, katkı, katılım payı ve ilave ücretlerinin farkı nedeniyle, herkesin parasına uygun olan hastaneye başvurması demektir\" denildi.

 

\"Artık; Hastaneler İşletme, Hastalar Müşteri, Çalışanlar Sözleşmeli dönemi başlamıştır\" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi`ne, bu uygulamaya \"DUR\" demesi çağrısı yapıldı. (Sedat Karatay - İLKHA)