BATMAN - Batman`daki internet kafelerin kontrol altına alınmasını isteyen vatandaşların şikâyeti üzerine bu tür yerlere yönelik denetimler arttırıldı.

 

Bugün 8 internet kafe denetlenirken, bu kafelerden 2`sinin ruhsatsız, 4`sinde filtre programının olmadığı, 2`sinde de IP kaydı olmadığı belirlenirken, denetimler de 10 öğrenci de internet kafelerden alınarak okul yöneticilerine teslim edildi.

 

Denetimi yapan ekipler adına açıklama yapan Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın, Batman`da son dönemlerde sayısı artan internet kafelere yönelik denetlemelerin sıklaştığını belirterek, \"Özellikle gençlerin vakit geçirmek için gittiği internet kafelerin denetimi buralarda gençlerin sigara ve zararlı alışkanlıklara yönelmemesi, gelişmelerini olumsuz etkileyebilecek müstehcenlik ve şiddet olaylarından korunması amacıyla Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlenmeler yapılmaktadır. Bugün çocuk ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yakınında pek çok okul olan sanat sokağındaki internet kafeler eşzamanlı olarak denetlendi\" dedi.

 

Denetlemeye Çocuk Şube Müdürlüğünden 6 ekip ile 33 polisin katıldığını ifade eden Yalçın, \"Ayrıca Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü ile İletişim Suçları Şubesinin Polisleri de denetlemeye destek verdi. Küçük yaştaki çocukların müstehcen sitelere erişmemesi için internet kafelerde filtre programı olması gerekiyor. Diğer taraftan internet kafelerde sabit IP kaydı olması ve kayıtlarında bir ay süre ile tutulması da yönetmelik gereği. Her türlü tütün mamullerinin de internet kafelerde içilmesi yasaklanmış bulunuyor. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından her hafta düzenli olarak denetlenen kafelerde mevzuata aykırı işletilen işyerlerine para cezası kesiliyor. İzinsiz açılan işyerlerinin de belediye tarafından kapatılması gerekiyor\" şeklinde konuştu.

 

İnternet kafe sahipleri ise, yapılan denetimlerden memnun olduklarını ve her zaman böyle denetimlerin olmasını isteyerek, \"Biz bu denetimlerin sık sık yapılmasını istiyoruz. Çünkü bu denetimler sayesinde eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz\" dediler. (M.Fatih Akgül, Veysi Rüzgar - İLKHA)