MANİSA - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İcra Komitesi Üyesi, Yonca Gıda San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve IPA (Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım) denetçilerinden Rıza Seyyar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık`ı makamında ziyaret etti.

İl Koordinatörlüğü olarak 08-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Manisa 6. Tarım ve Hayvancılık Fuarında olacaklarını belirten Işık, tüm Manisalıları Kurum uzmanlarından hibe programlarımız hakkında bilgi almak için fuarı ve standlarını ziyaret etmeye davet etti.

Ziyaretinde söz alan Seyyar ise, IPA denetçisi olduğunu hatırlatarak, 2. fazda açılan ve aralarında Manisa`nın da bulunduğu 22 il koordinatörlüğünün en kısa zamanda AB tarafından akredite edilerek yetki devrini almalarının beklendiğini söyledi. Ayrıca proje sahalarının beşten ona çıkmasının da sektör temsilcisi olarak memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının devamında Seyyar, yetki devri sonrası Manisalı girişimcilerin et, süt, meyve-sebze, balıkçılık, arıcılık ve kırsal turizm sahalarında proje yaparak yatırım yapmaları noktasında yüreklendirilmesinde ve sektör olarak da TKDK`nın her zaman yanında olacaklarını söyledi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)