Belediye encümenlerinin önerisiyle hayata geçirilen ``Suriyeli Kardeş Yardım Bekliyor`` projesiyle ilgili Şair Nabi Kültür Merkezi`nde basın toplantısı düzenleyen Belediye Encümeni Adil Saraç, Suriye`de yaşanan olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Komşu ülke Suriye`de bir yangın olduğunu, kıvılcımlarının Türkiye ve Ortadoğu`ya sıçradığını ifade eden Saraç, bu süreçte bölgesel dengelerin de değiştiğini dile getirdi.

Suriye`deki olayların Türkiye`ye ekonomik zararlarının yanı sıra farklı olumsuz etkileri olabileceğine değinen Saraç, şunları kaydetti:

``Orada savaşan insanlar var ama kadınlar, çocuklar, bebekler ve öğrenciler gibi savaşmayanlar da var. Suriye`de varlıklı insanlar olaylar başladığında ülke dışına çıktı. Orta halliler ise kendilerine kucak açan Türkiye ve diğer ülkelere sığındı. Suriye`de bir halk daha var ki onlar yoksul ve varoş kesimlerde kalıyor. Şam, Halep ve diğer kentlerin kenar semtlerinde yaşıyor. Bu bölgeler savaş nedeniyle yıkıldığı için halk sokakta kalmış durumda. Onlar için ilaç, giysi ve gıda maddesi topluyoruz. Yardımsever halkımızın desteğiyle şu ana kadar bir tır malzeme topladık ancak daha fazlasına ihtiyaç var.``

Saraç, kampanya kapsamında para yardımının kabul edilmeyeceğini, destek olmak isteyenlerin belediye binası, beyaz masa birimi, ilaç bankası ve Balıklıgöl Yerleşkesi`ne kurulan stantlara ayni yardımlarını ulaştırabileceğini kaydetti.

Bu arada kentte bulunan Suriyeliler de kampanyadan duyduğu memnuniyeti dile getirip, Türkiye`den yardım elini uzatan herkese teşekkür etti. AA