GAZİANTEP - Hoşgör Fatih Kur`an-ı Kerim Kursunda hafızlıklarını tamamlayan 38 öğrenciye yapılan bir törenle Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından sertifikaları verildi.

 

Saat 10.00`da Hoşgör Fatih Kur`an Kursu Külliyesinde Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törene çok sayıda davetli katıldı.

 

Burada yaptığı konuşmada, hafızlığın çok yüksek bir mertebe olduğunu belirten Diyanet işleri başkan yardımcısı Prof. Dr.Hasan Kamil Yılmaz; "İslam Peygamberi Hz. Muhammed`e (sav) ilk emir ikra (oku) olmuştur. Kur`an-ı Kerim bir gönül muhabbeti gerçekleştiriyor. Hafızlık gerçekten yüce bir mertebedir. Ben bu mertebeye ulaşmış olan genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

 

Kur`an-ı Kerim`i okumak kadar dinlemenin de çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz; "Kur`an okunurken, üç mertebede, merhalede dinlemek gerekir. Birincisi Hz. Muhammed okuyor ve siz dinliyormuş gibi dinleyeceksiniz. İkinci merhale Cibril`i Emin okuyor ve siz dinliyormuş gibi dinleyin. Üçüncüsü arada vesile vasıla olmadan, doğrudan Allah`tan dinliyormuş gibi dinleyeceksiniz." ifadelerine yer verdi.

 

Gaziantep`in tarihin her dönemde önemli din alimleri ve ulemaları yetiştiren önemli bir kent olduğuna işaret eden Yılmaz, Hoşgör Kur`an Kursu Onursal Başkanı Ahmet Ziylan`a da teşekkür etti.

 

Törendeki konuşmalardan sonra Tasavvuf Musikisi Korusu ilahiler seslendirdi ve dua edildi.

Şefik Mert - İLKHA