Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev

Uttar Pradesh eyalet Polis Departmanı, bu tasarı Polis Departmanı için çok yaracağından emin gözüküyor. Polis Departmanı Basın servisin verdiği bilgilere göre, Müslüman polislerin aldığında güvenlik güçlerin işi daha da verimli ve aynı zamanda polis hizmetleri kamuoyunda daha da güven kazanacaktır.

Şuanda Uttar-Pradesh Polis Departmanında çalışan polisler sadece %10 oluşturuyor. Hükümet şuanda müslümanların polis departmanlarına katılmaları için teşvik ediyor.

Müslüman polis hazırlamak için özel ders emekli polis memurları verecekler. Aynı zamanda müslüman öğrenciler sınavı da aynı emekli polislerle yapacaklar.

Eyalette yapılacak olan Mart seçimleri öncesinde, Samadzhvadi Partisi (SP) hükümette ve eğitimde müslümanlara % 18 temsil için kota tanıyacaklarını açıkladı. Ancak böyle bir kota verilmesi için anayasa değişikliğine gidilmesi gerektiğini görünce, Müslümanlara hükümette ve kamu sektöründe sayısını arttırmak ve diğer fırsatları verilmesi için başka yollar arıyor.

Hint Müslümanları uzun zamandır hükümetten daha aktif olarak hükümete ve güvenlik güçlerine katılmayı talebinde bulunuyorlar. Müslümanlar polislerin terör şüphesiyle ilk müslümanların gösterilmesinden de çok şikayetçi.