VAN- Van`dan kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek amacıyla giden ve kutsal topraklarda en uzun süre kalan hacı kafilesi, dün akşam saatlerinde Ferit Melen Havaalanında Van Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri ile çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

 

\"Hacılarımızı Yalnız Bırakmamak İçin Buradayız\"
Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na konuşan Van Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Sabır-Der Başkanı Faruk Tasan, hacıları karşılamak üzere buraya geldiklerini belirterek, \"Bizler hacılarımızın geleceğini öğrendik. Hacılarımızı karşılamak için buradayız. Amacımız hacılarımızın kendilerini yalnız hissetmemeleridir. Allahu Teâlâ tüm hacılarımızın haclarını kabul etsin\" dedi.

 

Daha sonra büyük bir heyecanla kendilerini karşılamaya gelen akraba ve arkadaşlarına sarılan hacılar bu güzel ibadetin tüm Müslümanlara nasip olması duasında bulundular.

 

\"Herkes Allah`ın (cc) İşçisidir Allah`ın Emrini Yerine Getirmeye Çalışıyor\"
Böyle bir güzelliği kendilerine nasip ettiği için yüce Allah`a şükrettiğini belirten kanaat önderlerinden Hacı Abdurrahim Timurtaş, \" Hacı İslam`ın bir rüknü kılan ve İslam âlemini bu sayede toplayan, siyah beyaz her çeşit insanı bir araya getiren İslam`ın kardeşlik dini olduğunu tüm dünyaya fehmettiren Allah`a Hamd olsun. Yine İslamın Muhabbet, sevgi, ittifak, Birlik dini olduğunu gösteren rabbimize hamd olsun. İslam öyle bir dindir ki öyle bir inançtır ki Herkes birbiri için iyilik istiyor. herkes Allah (cc)` nun işçisidir. Allah`ın emrini yerine getirmeye çalışıyor. Bu emir tüm dünyanın huzuru içindir. insanlardan tutun taki hayvanlara, ağaç ve taşlara kadar. Huzurdur güzelliktir ve kardeşliktir. Allah(cc) hacca gitmeyen tüm Müslümanlara gitmeyi gidenlere ise bunu tekrar tekrar nasip etsin \"şeklinde konuştu.

 

Tüm Müslümanlara dua eden Timurtaş, \"Allah(cc) bu hac farizasını gerçek anlamada gerine getirmeyi tüm Müslümanlara nasip etsin. Allah (cc) haşrın bu provasını anlamayı ve hayatımıza tatbik etmeyi bize nasip etsin. Allah cümlemizden ve cümlenizden razı olsun Allah tüm hacı kardeşlerimizin haccını kabul etsin.\" duasında bulundu.

 

Hacı Yusuf Coşar ise haccın birkaç kelimeyle anlatılamayacağını belirterek, \"Hac anlatılamaz. Cenabı Allah bütün Müslümanlara nasip etsin. Tüm hacı kardeşlerimizin haccını kabul buyursun \" şeklinde dua etti.

 

Hacılardan Atilla Özbey ise Allah`tan (cc) tüm hacı kardeşlerinin haclarını kabul etmesini diledi.(Murat Dalgın-İLKHA)