Almanya Futbol Federasyonu (DFB), farklı dini veya kültürel değerlerinden dolayı, oynadığı kulüplerde zaman zaman sorunlarla karşılaşan futbolcuların işini kolaylaştırmak adına önemli girişimlerde bulunuyor.

Almanya`da amatör liglerden Bundesliga`ya kadar birçok kulüpte farklı dine mensup futbolcular top koşturuyor. Özellikle, ramazan ayında oruç tuttukları, ramazan ve kurban bayramlarında idmanlara ve maçlara çıkamayacakları için sorun yaşayan Müslüman futbolculara DFB sahip çıktı. Federasyon, oruç tutan bir futbolcunun idmanlarda zorluk çektiği gözlenirse, teknik direktörlerin daha hafif idmanlar yaptırmasını tavsiye etti.

MAÇLAR DA ERTELENEBİLECEK

Çeşitli dinlerin bayramlarını unutmamak için kültürlerarası takvimler hazırlayan DFB, kulüp yetkililerinin farklı dine mensup olan futbolcuların bayramını tebrik etmelerini ve de gerekirse idmanların bir başka tarihe ertelemesini istiyor. Alman Futbol Federasyonu, sezon öncesinde takvim hazırlanırken Bayram tarihlerinde maç yapılmamasının da gündeme gelebileceğini belirtti.

Cihan