Barack Obama yönetimi, seçimler öncesinde aralarında ABD`nin Libya Büyükelçisi Chris Stevens`ın da olduğu dört ABD`li`nin ölümüyle sonuçlanan saldırı nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalırken, Wall Street Journal gazetesi, Bingazi`deki ABD misyonunun aslında bir CIA üssü olduğunu belirtti. Gazete, saldırı sonrasında binadan tahliye edilen 30 kişiden sadece 7`sinin Dışişleri Bakanlığı için çalıştığını da aktardı.

Obama yönetimi, önümüzdeki hafta yapılacak seçimler öncesinde aralarında ABD’nin Libya Büyükelçisi Chris Stevens’ın da olduğu dört ABD’linin ölümüyle sonuçlanan saldırı nedeniyle ağır eleştirilere maruz kaldı. Özellikle konsolosluk çevresinde neden daha fazla güvenlik olmadığı tartışmaları Başkan Barack Obama’ya zor günler yaşattı.

Wall Street Journal, Bingazi’deki ABD misyonunun aslında bir CIA üssü olduğunu belirterek, saldırı sonrasında binadan tahliye edilen 30 kişiden sadece yedisinin Dışişleri Bakanlığı için çalıştığını aktardı.

Gazetenin haberinde ayrıca, saldırı sırasında hayatını kaybeden SEAL komandoları eski üyesi Tyrone Woods ile Glen Doherty’nin de anlaşmalı olarak Dışişleri Bakanlığı için değil, CIA için çalıştığını belirtildi.

"EK" BİNADA ÇALIŞIYORLARMIŞ
CIA Direktörü David Petraeus’ın da, saldırıda ölenlerin cenazeleri ABD’ye getirildiğinde törene katılmadığı, çünkü büyükelçiliğin aslında CIA üssü olduğunu gizlemek istediği öne sürüldü.

20’den fazla CIA ajanının “ek” olarak bilinen ayrı bir binada faaliyet gösterdiği, konsolosluk çalışanlarının da ilk saldırının ardından bu binaya sığındığı belirtildi.

Bingazi’deki CIA üssünün Şubat 2011’de Libya’da ayaklanmalar başladıktan hemen sonra kurulduğu ve amacının terörle mücadele operasyonları düzenlemek ve Kaddafi rejiminden ele geçirilen ağır silahları güvenlik altına almak olduğu ifade edildi.(Hurriyet)