ETHA`nın haberine göre, Başkent Kuveyt`in merkezindeki Musallam El Barrak`ın tutulduğu hapishaneye yürüyen eylemcilere polisin gaz bombası ve şok bombalarıyla saldırması üzerine, halkın polise taş ve sopalarla karşılık verdiği belirtildi.

Emir Şeyh Sabah El Ahmed El Sabah`ın eleştirileri üzerine Barrak`ın tutukluluğunun 10 gün daha uzatılması sonrası başlayan eylemler ve çatışmalar, saatlerce sürdü.

Muhalif basın kaynaklarına göre, eyleme en az 10 bin kişi katıldı. "Barrak´a özgürlük" sloganları atan eylemciler, "Halk ulusun vicdanının bırakılmasını istiyor" yazılı pankart taşıdı.

Öte yandan 1 Aralık´ta yapılacak seçimler öncesi seçim yasasını değiştirileceği açıklamasına da öfkelenen muhalifler, halkı sokağa çıkarak buna engel olmaya çağırdı.

Muhalif aktivistler, seçim yasası değişikliğinin emire hizmet edecek şekilde düzenlendiğini savunuyor.

Tepki Sonuç Verdi

Kuveyt`te halk gösterilerinin artmasının ardından, Kuveyt mahkemesi, Kuveytli ileri gelen tutuklu muhaliflerin kefaletle serbest bırakılacağını bildirdi.

Reuters`in bildirdiğine göre; Kuveyt mahkemesi , Kuveyt emirine hakaret ve hükümete muhalefet etmekten tutuklu bulunan, muhaliflerden Müslim el Berak`ı on bin dinar kefaletle serbest bırakılmasını onayladı.

Kuveyt gizli polisleri, Pazartesi günü meclis eski milletvekillerinden de olan hükümetin önde gelen muhaliflerinden Müslim el Berak`ı hükümet karşıtı olmak suçundan dolayı tutuklamıştı. (Hürseda Haber)