Yeni anayasa taslağındaki ikinci maddenin mevcut durumunu protesto etmek için Cuma namazı çıkışında Tahrir Meydanı`nda toplanan göstericilerin, İslami hükümlerin uygulanmasını istediklerini belirten pankartlar taşıdığı görüldü.

`Din hayattır`, `Allah`ın hükümleri kalıcıdır`, `Allah`tan başka ilah yoktur şiarı hayat üslubudur` gibi pankartlar taşıyan göstericiler, `Ne liberal ne de laik istemiyoruz, Kur`an istiyoruz`, `İslam nurdur, Kur`an`da düsturdur` şeklinde slogan attı.

El-Ensar Cephesi Başkanı Cemal Sabir, yaptığı açıklamada, bugün yapılan gösterinin, 9 Kasım`da yapılacak büyük gösterinin ön hazırlığı olduğunu belirterek, ``Önümüzdeki haftalarda yapılacak gösterilere İslami eğilimli grupların katılmasını bekliyoruz. İslami hükümler uygulanana kadar meydanlardan inmeyeceğiz`` dedi.

Sabir, konuşmasında, hazırlanan yeni anayasaya da değinerek, anayasada Kur`an`a muhalif yer alacak tek bir kelimeyi kabul etmeyeceklerini söyledi.

Hürriyet ve Adalet Partisi, İnşa ve Kalkınma Partisi, Nur Partisi gibi birçok parti ve hareketin gösteriyi 9 Kasım`a erteleme konusunda ittifak etmesine rağmen, bazı hareketler gösterinin bugün yapılmasında ısrar etmişti.

Mısır anayasasının, ``Devletin dini İslamdır. Resmi dili Arapça`dır. Yasamanın ana kaynağı İslam şeriatının ilkeleridir`` ifadelerinin yer aldığı 2. maddesi 100 yıldır anayasada bulunuyor.

AA