Gemi mültecileri Malezya`ya giden daha büyük bir gemiye taşımaktaydı. Gemideki Arakanlı Müslümanların Birmanya`daki etnik şiddet olaylarından kaçtıkları belirtiliyor.
 
Batan gemiden denize düşen yolculardan 13`ü yöredeki balıkçılar tarafından kurtarıldı.
 
Birmanya`nın Arakan eyaletinde geçtiğimiz haftalarda patlak veren çatışmalar yüzünden 20 bini aşkın Müslüman bölgeden kaçmak zorunda kaldı. Olaylarda en az 80 kişi ölmüş, binlerce ev de yakılmıştı.
 
Birmanya`nın batısında bulunan Arakan`da bu yılın başlarında çıkan çatışmalar yüzünden 70 bini aşkın Müslüman yaşadıkları yerlerden kaçmak zorunda kaldı. Çatışmalar Arakan`da genç bir Budist kadının tecavüz edildip öldürülmesi üzerine patlak vermişti.
 
Bunun üzerine Arakan Müslümanlarına yönelik saldırılar hızla artmış ve hükümet şiddet olaylarına son verilebilmesi için olağanüstü durum ilan etmişti.

Evlerinden olan Arakan Müslümanları Sittwe`deki ya da Bangladeş sınırı ötesindeki çok kötü koşullar altında olan kamplarda barınıyor.
 
Birleşmiş Milletler, Arakan Müslümanlarını din ve dil bakımından baskı altında olan bir azınlık grubu olarak kabul ediyor.
 
KAYNAK: BBC