BİTLİS - \"Dere Yatağına Atılan Çöpler Hastalık Saçıyor\" başlıklı haberimiz üzerine harekete geçen Bitlis Belediyesi dere yatağındaki çöpleri kaldırdı. Çöplerin atıldığı dereye gelen Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Arafat Kaya, vatandaşları daha duyarlı olmaları hususunda uyardı.

 

Vatandaşların çöplerini konteynırlar yerine etrafa bırakmalarına ve dereye atmalarına tepki gösteren Kaya, vatandaşların çöplerini çöp konteynırlarına atmalarını ve derenin korunması için dereye çöp atılmaması istedi.

 

Daha temiz bir Bitlis için geceli gündüzlü çalıştıklarını ve bu konuda vatandaşların da kendilerine destek olması gerektiğini belirten Kaya, bazı bölgelerde çöp konteynırlarının bilinçli olarak dereye atıldığını ifade ederek \"Belediye temizlik işleri olarak personelimle birlikte geceli gündüzlü olarak çalışıyoruz. Amacımız Bitlis`in daha temiz görünmesidir. Bunun için vatandaşların da destek olmasını istiyoruz. Bazı vatandaşlarımız çöplerini konteynırların içine değil etrafına bırakıyor. Bu hem sağlıksız, hem de çirkin görüntü oluşturmaktadır. Bu konuda biz titiz çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da aynı duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz\" dedi.

 

Dereye atılan konteynırların hizmeti aksattığını ifade eden Kaya, \"Bazı bölgelerde çöp konteynırlarımız dereye atılıyor. Bu nedenle hizmette aksamalar oluyor. Biz bunu yapanları kınıyoruz. Bu tür bölgelerdeki konteynırları dereye atıp çöplerin dereye atılmasına neden oluyorlar. Dere bu şekilde kirletiliyor.\" İfadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)