VAN- Aralarında Mustazaflar Cemiyeti, Rahmet Eli Gıda Bankası, Van Köyleri Dayanışma Derneği ile Sabır Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilcilerinin bulunduğu Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye dernekler Van`da faaliyet yürüten bazı İslami sivil toplum kuruluşlarının geçmiş Kurban Bayramlarını tebrik etmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Veren El Derneği, Gökkuşağı Derneği, Umut Işığı Derneği, İsra-Der ile Anadolu Gençlik Derneği gibi STK`ları ziyaret eden Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerin temsilcileri, ziyaret ettikleri dernekler tarafından çok sıcak ve yakın bir ilgiyle karşılandılar.

 

\"Hepiniz Toptan, Allah`ın İpine Sımsıkı Sarılın\"
Ziyaretleri esnasında İslam aleminin üzerinde bulunan tefrikaya dikkat çeken platform yetkilileri, İslam kardeşliği ve birliğinin önemine değindi. Platformu yetkilileri küfür milletinin durmadan İslam`ın aleyhinde çalıştığını vurgulayarak, \"İslam aleminde bulunan parçalanmışlık bizleri derinden üzmektedir. Allah-u Teala ayeti kerimesinde; \"Hepiniz toptan, Allah`ın ipine sımsıkı sarılın\" buyurmaktadır. Nasıl ki küfür tek millettir, İslam`a karşı, birlikte hareket etmektedir; bizler de bu ayetin gereği birlik olmamız gerekir. Hiçbir camiayı hedef almamalıyız. Şüphesiz, Rabbimiz bizi dinde kardeş kılmıştır. Müslümanlar olarak bizler de bu kardeşliğin tesisi için çalışmalıyız\" dediler.
Ziyaretlerden dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden STK temsilcileri ise, İslam aleminde bulunan bu parçalanmışlığın biran önce kalkması ve camialar arasında kardeşliğin tesis edilmesi temennisinde bulundular. (Fırat Arslan-İLKHA)