GAZİANTEP- Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen, finans desteği İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan projenin Serinevler Mahallesinde bulunan Pakize Kemal Öğücü Ortaokulunda düzenlenen törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey İlçe Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, Meclis üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve velileri katıldı.

 

Başkan Tahmazoğlu, \"174 Bin Öğrencimize Temizlik Seti Hediye Ediyoruz\"

Proje hakkında bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi kapsamında ilçe genelindeki 174 bin öğrenciye temizlik seti hediye ettiklerini belirterek, \"Şahinbey Belediyesi olarak üç yıldır yürüttüğümüz temizlik kampanyamız kapsamında 122 okulu bizzat ziyaret ederek, temizlik konusunda toplantı yaptık. Bu projedeki amacımız çevreye duyarlı bireyler yetişmesini sağlamak, çevre ve temizlik konusunda toplumun dikkatini çekerek çevreyi kirletmeyen, yaşadığı çevreye ve kendi kişisel temizliğine önem veren bireylerin topluma kazandırılması amaçlamaktayız. Sizlerden beklentimiz çevremizi temiz tutmamız çöpümüzü çöp kutusuna atmanızdır. Kendi evimizi nasıl temiz tutuyorsak, ortak kullanım alanlarımız olan yol, park ve okullarımızı temiz tutmamız gerekiyor. 174 bin öğrencilerimize hediye ettiğimiz temizlik setimizin içinde diş macunu, diş fırçası, ıslak mendil, selpak mendil, sabun, bloknot, kalem ve defter bulunmaktadır. Kampanya kapsamında ziyaret ettiğimiz okullarımızın iç ve dış temizliğini yaptık. Okullarımıza çöp kovaları, sıvı sabunlar, hediye ettik. Okul bahçelerine banklar hediye edip, ağaç diktik. Okul bahçesi müsait olan okullarımıza halı sahalar yaparak öğrencilerime hediye ettik\"dedi.

 

Çevre İçin En Büyük Çözüm Kirletmemek

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, Sadece Türkiye`nin değil dünya`nın en önemli sorunlarının başında çevre geldiğini belirterek; \"Bu zamana kadar farkında değildik ama Türkiye`nin son 15 yılda gündemine giren konu olmuştur. Bu konuda gerekli önlemi alarak, yaşadığımız ortamı temiz tutmamız gerekiyor. Kirletilen yeri temizlemek kirletmemekten daha ağır olmaktadır. En büyük çözüm kirletmemektir\"dedi.

 

Konuşmaların ardından Okul idaresi Vali Ata ve Başkan Tahmazoğlu`na teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra sınıflar ziyaret edilerek öğrencilere temizlik setleri hediye edildi. (Şefik Mert- İLKHA)