MARDİN - Mardin`de faaliyette bulunan Dost Der ile Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi Yeşilay Derneği Mardin Şubesine ziyarette bulundu. Açıklamaları nedeniyle bir anda gündeme oturan Yeşilay Mardin Şubesi Başkanı Lütfü Günlüoğluna`da destek veren STK temsilcileri Günlüoğlu`nun halkın duygularına tercümanlık ettiğini ifade ettiler.
 
Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Lütfü Günlüoğlu, "Yıllardan beri süregelen ve en son üniversitenin açılması ile beraber dışardan Mardin`e gelen bir kısım üniversite öğrencilerinin yaptıkları ahlaksız davranışlarından dolayı yetkilileri uyarma mahiyetinde bir basın açıklaması yaptık. Ancak bir kısım medya açıklamalarımızı çarpıtarak sanki biz eğitime ve üniversiteye karşıymışız gibi göstermeye çalıştılar.Ancak niyetimiz bellidir. Yeşilay Cemiyeti ve sivil toplum kuruluşları olarak ahlaksızlığa,yozlaşmaya dikkat çekmek istedik" şeklinde konuştu.
 
Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi Başkanı Yusuf Begen is, "Üniversiteler eğitim yuvası olmaları gerekirken maalesef hep farklı ve olumsuz meselelerle gündeme geliyor. Sayın Günlüoğlu, sadece malumu ilan etmiş ve halkın duygularına tercümanlık etmiştir. Biz de cemiyet olarak ahlaki yozlaşmaya dikkat çekilen bu açıklamayı destekliyoruz." dedi. (İLKHA)