HABER MRK - Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Taşra Teşkilatında Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğin bazı maddelerinin ivedi olarak düzeltilmesi gerektiğini belirten Erözgün, Kurumsal Performans Katsayısı düzenlemesinin personelin performansına göre belirlenmesi gerekirken Bakanlıkça çıkarılan bir yönerge ile belirlenmesi performans temel kriterlerine aykırılık teşkil etmektedir. Ben yaptım oldu mantığı ile yapılan bir düzenleme durumundadır, hukuka ve yasanın özüne aykırı olarak uygulamaya konulmakta olduğunu vurguladı.

 

Erözgün, ek ödeme uygulamasında temel ölçüt personelin performansı yerine Bakanlıkça yapılan düzenleme ile personelden kaynaklanmayan verilerin baz alınarak yapılan ödemelerin ek ödeme miktarlarının düşmesine ve çalışanların mağdur edilmesine yol açan hukuka aykırı bir düzenleme olduğunu iddia etti.

 

Çevre Sağlığı teknisyenlerine de haksızlık yapıldığını iddia eden Erözgün, \"İlçelerde Piyasa Gözetimi ve Denetimi yapan Çevre Sağlığı Teknisyenleri sertifika programına katılarak sertifika almadıkları gerekçesi ile mağdur edilmektedirler.\" dedi.

 

Erözgün, \"Yönetmeliğin 5. maddesinde yer alan, ilçelerde ve toplum sağlığı merkezlerinde piyasa gözetimi ve denetimi yapan personelin, %10 ek ödemeden faydalandırılmamasını düzenleyen hüküm ile aynı işi yapan ve benzer durumda olan kişiler arasında Anayasa`nın eşitlik ilkesine aykırı bir düzenleme yapılarak çalışanlar arasında adaletsizliğe sebep olmaktadır\" ifadelerini kullandı.

 

Erözgün, \"Bu tür düzenlemeler Anayasa`da yer alan çalışma barışı ilkesine aykırılık meydana getirdiğinden acilen yeni bir düzenleme yapılması gerekmektedir.\" dedi.

 

Vekâleten görev yapanlara asil kadrolarına göre ek ödeme yapılmasını isteyen Erözgün, \"Yönetmeliğin 5. maddesinde, ikinci bir görevle görevlendirilen personelin ek ödemesinin matrahında asıl kadrosu değerlendirilir hükmü yasalara ve mevzuata aykırıdır. Herhangi bir görevi vekaleten yürüten personele yapılacak ek ödemede, ek ödeme matrahı olarak vekalet edilen kadroya ilişkin ek ödeme matrahının esas alınması gerekmektedir\" ifadelerini kullandı.

 

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının belirli dönemlerde zorunlu olarak yapılmasının gerektiğini belirten Erözgün, bazı kurumlarda verilen yıpranma payının sağlık çalışanlarına da verilmesi gerektiğini kaydetti. (İLKHA)