BATMAN- AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, dün kepenk kapattırma eyleminde bazı okullar, Kur`an kursları ve esnafların işyerlerinin taşlanmasını kınayarak, konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.
 
Dün meydana gelen olaylar sırasında bazı okulların, kuran kurslarının ve esnafların işyerlerinin taşlanarak camlarının kırıldığını ifade eden Güneştekin,"Demokratik toplumlarda kişilerin, partilerin, sivil toplum örgütlerinin, yasaların belirlediği demokratik çerçeve içerisinde, hak arama, gösteri yapma, miting yapma ve tepkilerini dile getirme hakları vardır. Bu hak tarafımızdan da desteklenmektedir. Ancak, gelinen noktada hak arama yerini taşkınlığa ve zorbalığa bırakmış ve halkımızın haklı ve öfkeli tepkisine neden olmuştur" dedi.
 
Güneştekin, Batman ve ülkenin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen bu olayların şiddete dönüşmesini, kuran kurslarına, okullara ve güvenlik güçlerine taşlı saldırılar yapılmasını, çevrede bulunan araçlar ile binaların camlarının kırılmasını şiddetle kınadığını ve lanetlediğini vurguladı.
 
Açıklamasının  devamında Güneştekin, "Biz bu olayları Kürt sorununun çözümü yolunda son on yılda yapılan tüm çalışmaların hayata geçirilmesini engelleme girişimi olarak görmekteyiz. Başta yaşam hakkı olmak üzere, anadilde eğitim gibi, kişilerin doğuştan gelen tüm haklarını elde etmesi için, hükümetimizin en güçlü siyasi iradeyi gösterdiği bilinen bir gerçektir. Artık dayatmanın ve baskıların çözüm olarak kabul görmediği herkes tarafından kabul edilmektedir. Bu nedenle; hak arama yöntemlerinin meşru çerçevede kalması ve başkalarının canına ve malına zarar gelmemesi öncelikli dileğimizdir" ifadelerini kullandı.
 
Esnafları kapatmaya zorlayarak kepenk kapattırmanın çözüm olmadığını dile getiren Güneştekin, "Kur`an kurslarımızı ve okullarımızı taşlayarak camlarını kırmak, hiç bir sorunu çözmeyeceği gibi bu tür saldırılar, din ve vicdan hürriyetini, çocuklarımızın eğitim hakkını ve genel olarak insan haklarını ağır ihlal niteliğindedir. Her fırsatta özgürlük, demokrasi ve insan hakları taleplerini dillerinden düşürmeyen bazı kesimlerin, bu tür eylemleri organize etmelerini ibretle ve hayretle izlemekteyiz. Halkımızın huzur ve güvenini bozmaya yönelik bu ve benzeri her türlü eylemi şiddetle kınıyor, buna sebebiyet verenleri ise halkımızın vicdanına havale ediyoruz" diye kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)