İSTANBUL - Peygamber Sevdalıları Marmara Platformu ve platforma üye sivil toplum kuruluşu üye ve gönüllüleri Eyüp`te buluştu. Platformun her bayram düzenlediği bayramlaşma merasimlerine bu Kurban Bayramı da yoğun ilgi oldu. Bayramlaşma merasimine İstanbul`un çeşitli ilçelerinden Eyüp`e akın eden bini aşkın kişi katıldı. 27 Ekim Cumartesi günü Öğle namazını müteakip başlayan program, birçok alim, yazar, gazeteci ve STK temsilcisini buluşturdu. Kur`ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu ilahi ve ezgiler renk kattı. Programda kısa bir konuşma yapan Mustazaflar Hareketi Kurucu Üyelerinden Said Şahin, bayram ve bayramlaşmanın önemine vurgu yaptı.
 
Bayram Hem İbadettir Hem de İhsan
Konuşmasına Allah`a hamd, Resulüne ise salat ve selam ile başlayan Şahin, `Bizleri mukaddes kıldığı bayram dolayısıyla buraya toplayan Rabbimiz inşallah cennette de bir araya toplar. Ve ebedi bayramımız olarak mekânımızı cennet tayin eder. Ve burada dostlarla nasıl bir araya geldiysek inşallah ahritte de enbiyalar evliyalardan, peygamberlerden, Salihlerden, şehitlerden Allah yolunun yolcusu tüm Müslümanlardan oluşan ebedi diyarın güzel dostlarıyla bir araya getirir. Bayramlar ebetteki Rabbimizin bir lütfüdür. Bir tarafı ibadet, bir tarafı ihsan, bir tarafı maneviyat, bir tarafı da maddiyattır. Bundan dolayı bayramlarımızı en güzel duygularla yaşamamız gerekiyor. Dostluk duyguları, kardeşlik, dayanışma, kulluk duygularıyla yaşamak lazım. Ebetteki bunları yaşıyoruz yaşayacağız ve Bayramı Allah`ın bir lütfü olarak göreceğiz ve bu lütfü tadacağız. Bununla birlikte Allah`ın bu bayramını bir ibadet olarak da görüyoruz. Çünkü malumunuz iki bayram da iki büyük ibadetin yani biri Ramazan gibi otuz gün boyunca tutulan bir orucun, diğeri ise Hac gibi büyük bir ibadetin arkasından gelmektedir. Yani Allah kullarının kısa süreliğine bu ibadetleri yapmaları karşılığında peşin bir ücret olarak manevi bir cennet olan bayramla rızıklandırıyor. Bayram günlerinin maddi ve manevi sofralarını bize tattırıyor. Nasıl ki kısa bir ibadetin karşılığı bayram ise dünya ibadetinin karşılığının da cennet olduğunu göstermek istiyor. Bu sebeple biz sevinçlerimizde de üzüntülerimizde de bayramı bir ibadet olarak görürüz ve yaşarız` şeklinde konuştu.
 
Buruk Bir Bayram Geçiriyoruz
Konuşmasında İslam dünyasında yaşanan zulme de değinen Şahin, `Biz bu duyguları yaşarken bir başka yön de var ki, biz bayramımızı buruk yaşıyoruz. Çünkü bayramımızın bir tarafı hicrettir, bir tarafı zindandır. Bir tarafı zulüm diğer tarafı ölümdür. Bir tarafı Arakan`dır bir tarafı Suriye, bir tarafı Çeçenistan, Afganistan, Irak bir tarafı Pakistan`dır. Bunlar da ister istenmez bayramımızı buruklaştırıyor. Bizler bir tarafımızla hayvanlarımızı kesip Allah`a kurban ederken bir tarafımızla da Allah yolunda insanlarımızı kurban ediyoruz. İslam ümmeti olarak, Allah`a verilecek kurbanların her türlüsünü İbrahim`ce veriyoruz. Rabbim bayramlarımızı inşallah İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile kılar` dedi.
 
Program, Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcülerinden Molla Cemal Çınar Hoca`nın yaptığı dua ile devam etti. Çınar Hoca, bayramın yeryüzünde İslam âlemine yönelik zulmün, akıtılan kanların son bulması temennisinde bulundu.
 
Yapılan duanın ardından tüm katılımcılara yemek ve çay ikramında bulunuldu. Program Peygamber sevdalılarının bayramlaşmasıyla son buldu.
 
Katılım Her Yıl Artıyor
Programdan sonra İlke Haber Ajansına konuşan Peygamber Sevdalıları Marmara Platformu Başkanı Cengiz Kurtaran, yaklaşık altı yıldır geleneksel hale getirdikleri bayramlaşma merasimlerine katılımın her geçen gün arttığını dile getirerek, `Bizler hem Bayramlaşma sünnetini ihya etmek hem de İstanbul gibi büyük bir ilde biri birlerini görebilme imkânı olmayan kardeşleri bir araya getirmek amacıyla altı yıldır bayramlaşma merasimleri düzenlemekteyiz. Allah`a hamdolsun ki çok güzel sonuçlar da elde ediyoruz. Çok güzel bir muhabbet ortamı oluşuyor. Kardeşlerimiz biri birleriyle kucaklaşıyorlar. Katılımın her geçen yıl artması ise halkın bu tür organizasyonlara ne kadar özlem duyduğunu gösteriyor. Bu vesile ile tüm İslam aleminin bayramlarını da tebrik ediyoruz` ifadelerini kullandı. (Mehmet Laçin, Erkan Yavuz - İLKHA)