Filistinli gruplar, Lübnan güvenliğiyle ilgili yaşanan son gelişmelerde kendilerinin bir rollerinin olmadığını bildirerek bu yöndeki her türlü iddiayı da reddettiler.
 
Filistinli gruplar yayınladıkları bildiride, bazı batı medyası kuruluşlarının, Beyrut`ta son zamanlarda yaşanan güvenlik sorunlarında Filistinli grupların rolünün olduğu yönündeki iddialar reddedilirken, iddiaların temelden yoksun olduğu bildirildi.
 
Filistinli gruplar, Lübnan gelişmeleri konusunda tarafsız olduklarını bildirerek bu konunun Lübnan`ın kendi iç meselesi olduğunu kaydettiler.
 
Bilindiği gibi Lübnan`da son zamanlarda yaşanan gerginlikler, İç Güvenlik Bakanlığı İstihbarat Daire Başkanı Vissam el`Hasan`ın öldürülmesi ardından patlak verdi.
 
Öte yandan Lübnan Başbakanlığı Beyrut`taki huzursuzlukların sorumluluğunun Fuat Sinyora liderliğindeki El`Müstakbel Partisi`ne ait olduğunu, zira halkın başbakanlık binasına yönelik saldırısının kışkırtıcısının söz konusu parti olduğunu bildirdi.
 
Bilindiği gibi Vissam el`Hasan`ın cenaze merasiminin ardından halktan bir grup başbakanlık binasına doğru harekete geçmiş ve halkın bu girişimini önlemek isteyen polis ile göstericiler arasında arbede yaşanmıştı.İLKHA