ŞIRNAK - Pamuk üretiminin yüzde 40`ının yapıldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde pamuk hasadı başladı. Silopi ovasında bulunan köylerde çiftçilerin uzun zamandır uğraş verdiği pamuk tarlaları, bereketli bir sezon geçiriyor. 

Üreticiler, bu yıl bereketli bir hasat dönemi olacağını tahmin ediyor. Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasında bulunan bölgede pamuk tarlasında çalışan işçiler, yaptıkları işlerinden gayet memnun olduklarını dile getirdi. `Beyaz altın` olarak adlandırılan pamuk hasadında çalışan kızlar aile bütçesine katkı için çalıştıklarını ifade etti.

Tarlada çalışan işçilerin çavuşu Ahmet Kaçar, \"Yaklaşık bir aydır buraya çalışmaya gelmişiz. Sabah saat 06.00`da gelip iş başı yapıp akşama kadar çalışıyoruz. Burada yaklaşık 20 işçim var. Gördüğünüz gibi tarlada çalışmak biraz zordur. Ama mecburuz. Sonuçta ekmeğimizi çıkartıyoruz. İşçilerim günde kişi başı olarak yaklaşık 150 kilo pamuk topluyor. İşçilerim işleri zor olsa da işlerinden gayet memnunlar. İşçilerimin hepsi kızdır. Bir aydır bu tarlada pamuk topluyoruz yaklaşık bir hafta işimiz kaldı bitecek\" dedi.

Pamuk tarlasında çalışan Heybet Gültekin ise, \"Burada çalışmak gördüğünüz gibi zordur. Pamuk verimi iyi ise günde 150-160 kilo pamuk topluyoruz. Bir aydır buraya çalışmaya geliyoruz. İşimiz birkaç gün kalmış bitecek. Burada çalışmamızın sebebi ailemize maddi olarak bir katkı sağlamaktır. İşimiz ne kadar zor olsa da işimizden memnunuz. Kurban Bayramı da geldi. Bayrama kadar işimizi bitirmek istiyoruz\" diye konuştu. (Abit Dündar -İLKHA)