Serginin açılışında konuşan MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Kahraman Calasın, insanlığın en acı yüzünün Arakan`da yaşandığını belirterek, ``Hint kıtasının doğusunda bugün bir insanlık dramı yaşanıyor. Yüz binlerce mazlum Müslüman zalim Burma yönetiminin baskıları sonucu anavatanlarından zorla koparılarak birçoğu da yollarda telef olarak Bangledeş`e sığınmak zorunda kalıyor`` diye konuştu.

 Türkiye`nin olayların başladığı andan itibaren Arakanlılara büyük destek verdiğini dile getiren Calasın, şunları kaydetti:

 ``Aylar öncesinde sivil yardım kuruluşlarının bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekmesi sonucu Türkiye hükümetinin olaya el atması ve Emine Erdoğan`ın bölgeye yaptığı anlamlı ziyaret Arakanlı Müslümanların dramını dünya kamuoyuna duyurdu. Gerek devlet gerekse sivil toplumun bölgeye yönelik yardım çalışmalarının devam etmesi Arakan halkının yaralarına geçici bir sürede olsa merhem oldu ama mağduriyet ne yazık ki devam ediyor.``

Calasın, fotoğraf sergisini yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların dikkatini ve yardımlarını Arakan`a çekmek için düzenlediklerini vurgulayarak, ``Arakan`da yaşanan insanlık dramını bir kez daha Kayseri insanımızın gündemine taşımak için 24 Ekim Arefe gününe kadar devam edecek `Arakan`da İnsanlık dramı` fotoğraf sergimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz. Ayrıca sergimizin açık kaldığı süre içinde burada hazır bulunacak yardım kuruluşlarımıza vatandaşlarımız Arakan için kurban bağışlarını makbuz karşılığı yapabilirler`` diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı`ndaki sergi kurban bayramı sonuna kadar gezilebilecek. (AA)