BİNGÖL - Mesleki Eğitim Toplantısı meslek ve teknik lise müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.
 
Mesleki Eğitim Toplantısı`nda konuşan, Bingöl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu 28 Şubat döneminde mesleki eğitimin 20 yıl geriye gittiğini söyledi.
 
Bir ülkede mesleki eğitimde kalitenin artmasının o ülkenin gelişmesi demek olduğunu ifade eden Ataoğlu, " Kamu Kurum ve Kuruluşlar özel sektörün işletmeleri ve işverenlerin aradığı teknolojiyi iyi kullanan vasıflı elemanların yetişmesinde Meslek okulları önemli rol oynamaktadır. 28 Şubat karanlığında eğitime ideolojik bakılınca Ülkemizde Mesleki eğitim 20 yıl geriye gitmiştir. Dolayısıyla ülkenin kalkınması olumsuz şekilde etkilenmiştir.1997 yılında getirilen kesintisiz eğitim sistemi ve ardından yapılan katsayı değişikliğiyle meslek liselerin orta kısımları kapatılmış meslek lisesi mezunlarının üniversitelere, fakültelere girişleri zorlaştırılmıştır" dedi.
28 Şubat sonrası meslek liselerinde okuyan öğrencilerin mağdur edildiğini sonraki yıllarda da yetenekli ve başarılı öğrencilerin bu kısıtlamalardan dolayı meslek okullarını tercih etmediklerine dikkat çeken Ataoğlu, bu durumun mesleki eğitimde kaliteyi düşürdüğünü belirtti.
 
Bir Ülkede Mesleki Eğitimde Kalitenin Artması O Ülkenin Gelişmesi Demektir
Gelişmiş ülkelerde mesleki eğitimde okullaşma oranının yüzde 65 olduğuna dikkat çeken Ataoğlu, "Bu oran ülkemizde kesintisiz eğitim sistemi ile mesleki eğitimde okullaşma oranı yüzde 35`lerin altına düşmüştür. Gelişmiş ülkelerde uygulanan ve pedagojik olan 4+4+4 kesintili eğitim sisteminin uygulamaya başlaması ve katsayıda yapılan düzeltme sonucu meslek liselerine yoğun talep olmuştur. Sadece yoğun talep olmamış yetenekli ve başarılı öğrencilerde meslek liselerine gitmeye başlamıştır. Bunun sonucunda mesleki eğitimde kalite artacak ve okullaşma oranı yüzde 65`lere çıkacaktır. Bir ülkede mesleki eğitimde kalitenin artması o ülkenin gelişmesi demektir" şeklinde konuştu.
(Nihat Kanat-İLKHA)