Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKA-DER) Başkanı Sefer Kaçmaz, dağdağan kahvesini Hakkari mutfak kültürüne kazandırmayı, bu kahveyi marka haline getirerek, Türkiye`ye ve dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.
Dağdağan ağacının bölgenin dağlık kesimlerinde doğal olarak yetiştiğini belirten Kaçmaz, "Dağdağan kahvesi, kafein içermez. Kahvenin Antep fıstığına benzer bir tadı var" dedi.
Kahvenin yüksek E vitamini içerdiğini belirten Kaçmaz, ``Dağdağan kahvesi, doymamış yağ asidi düzeyiyle, kandaki kolesterolü düşürüyor ve hücre zarı yapısını koruyor. Ayrıca damar sertliğine, öksürüğe, mide ağrılarına ve nefes darlığına iyi geliyor. Türk kahvesine göre daha yumuşak bir tada sahip olan dağdağan kahvesi, bileşenleri sayesinde vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahip`` dedi.