DİYARBAKIR - 2.Kitap ve Eğitim Fuar`ında Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet ve Organ Bağışı Birimi 6 gün boyunca eğitim verdi. Bin 630 Diyarbakırlıya eğitim veren Diyabet ve Organ Bağışı Birimi 116 vatandaşın da organ bağışı için başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Fuar alanında kitaplarını imzalamak için hazır bulunan yazarlardan Cezmi Ersöz ve Canan Tan Organ Bağışı ve Diyabet standını ziyaret etti. Kendisinin de diyabet hastası olduğunu belirten Cezmi Ersöz: "Organlarımız toprak altında çürümesin, hayatlar kurtarsın" dedi.

Organlarının bağışlanması için başvuruda bulunduğunu söyleyen Canan Tan ise, "Organlarımız insanlara can versin, böylece ölümsüz oluruz." diye konuştu.

Yazarların yanı sıra Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur da fuar alanına gelerek Organ Bağışı ve Diyabet standını ziyaret etti.

Organ bağışının önemine değinen Yağmur: "Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmaktadır. Ülkemizdeki 50.000`e yakın kronik böbrek yetmezliği hastası, diyaliz cihazlarına bağlı olarak yaşamını sürdürmeye çalışmakta; Kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, böbrek hastaları kadar şanslı değillerdir, uygun organ bulunamadığı takdirde yaşamlarını kısa bir süre içerisinde kaybetmektedirler. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya ve hayatını kaybeden yakınlarının organlarını bağışlamaya davet ediyorum. Bırakacağınız en güzel miras; hayatta iken yapacağınız organ bağışıdır" şeklinde konuştu.

Fuar alanında görev alan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin 6 sağlık görevlisi organ bağışı ve diyabet eğitimin yanı sıra kitap fuarının ilk yardım görevini de üstlendi. Gönüllü olarak ilk yardım görevi yapan sağlık görevlileri fuar alanında yaptıkları 6 günlük çalışmadan memnun olduklarını, hastalar ve Diyarbakırlılar için son derece verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirttiler.

M. Salih Keskin - İLKHA