İstanbul Barosu`nda başkanlık seçimi heyecanı yaşanıyor. Dün başlayan Genel Kurul çalışmaları bugün yapılacak baro başkanlığı seçimiyle devam ediyor. 4 adayın yarıştığı seçimde oy verme işlemi sabah 09.00 itibariyle başladı. Başkan adaylarından Avukat Rıza Saka, avukatlık mesleğinin irtifa kaybettiğini belirtti. Saka, mesleğin hak ettiği saygınlığa kavuşturulması ve siyasi çekişmelerden uzaklaştırılması için bu yarışa girdiğini söyledi.

İstanbul Barosu`nun 2012 Genel Kurul Toplantısı çalışmaları dün itibariyle başladı. Hafta sonu yapılan çalışmalarda bugün baro başkanlığı, yönetim kurulu, üyeleri, disiplin kurulu, denetmeme kurulu ve barolar birliği delege adayları seçimi yapılacak.

Baro başkanlığı ve diğer adaylıklar için oy verme işlemi saat 09.00`da başladı. Seçimlerin yapıldığı Haliç Kongre Merkezi`ne gelen avukatlar, yeni baro başkanı ve üyelerini belirlemek için oy kullandı. 2 yıllık bir süre ile yeni baro yönetimini belirleyecek seçimlerde yaklaşık 20 bin avukatın oy kullanması bekleniyor. 73 sandıkta yapılacak oy verme işlemi saat 17.00`ye kadar devam edecek.

Seçimde, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı ve şu anki başkan Avukat Ümit Kocasakal, Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Avukat Rıza Saka, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Avukat Muammer Aydın ile Çağdaş Katılımcı Avukatlar, Özgürlükçü Hukuk Platformu adayı Avukat Filiz Kerestecioğlu başkanlık için yarışıyor.

Başkan adaylarından Avukat Rıza Saka, yaklaşık bir buçuk ay süre ile hem sosyal medyada hem de kurdukları internet sitesi aracılığıyla meslektaşlarına ulaşmaya ve kendilerini anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi. "Avukatlık mesleğinin kazandığı bir seçim olmasını diliyoruz." diyen Saka, mesleğin irtifa kaybettiğini ifade ederek, baronun siyasi çekişmelerden uzak tutulması için bu yarışın içinde yer aldıklarını kaydetti. Saka, "Biz kendimizi gerçekten şanslı görüyoruz.

Çünkü meslektaşlarımız kendi problemleri ile ilgilenmek yerine daha önce ülkedeki muhalefet ile ilgili meselelerle toplumsal meselelerle ilgilendi. Ancak, avukatlığın ihmal edildiği düşüncesindeler. Biz de bu konuyu gündeme getirdi. Biz yönetimde olduğumuz olduğumuzda meslektaşlarımızın bu problemlerini ön plana çıkaracağız. Elbette ki baroların toplumsal konularda görüş beyan etme görevleri vardır. Ancak yaptığınız işlerin yüzde 80-90`ınını buraya sarf edip asıl yapmanız gereken bölümlere yüzde 10`luk bir efor sarf ederseniz meslektaşlarımız bundan şikayetçi olurlar." şeklinde konuştu.