Yahudi Profesör Shlomo Sand, vaadedilmiş topraklar inancının uydurma olduğunu söyledi.

Bu hafta başında “İsrail Toprakları Ne Zaman ve Nasıl İcat Edildi?” isimli yeni kitabını yayınlayan Yahudi asıllı tarihçi Profesör Shlomo Sand’in Siyonistlerden ölüm tehditleri almaya başladığı bildirildi.

Sand, kitabında Siyonistlerin Allah’ın İbrahim peygamber aracılığıyla vaat ettiği topraklar inancının uydurma olduğunu söylüyor.

Tel Aviv Üniversitesinde tarih profesörü olan Sand, birçok konuda Siyonist doktrine karşı tavırlarıyla tanınıyor.

Dört sene önce de yazdığı “Yahudi Halkı Nasıl İcat Edildi” kitabında Yahudiliğin bir ulus kimliği değil bir din olduğunu söylemişti.

Romalıların 2000 yıl önce Yahudileri Filistin’den çıkardıklarını da reddeden yazar, Romalıların hiçbir zaman Yahudilerin kökünü kazımadığını, Filistin’de yaşayan halkın önce Yahudiliği ardından İslam gelince de İslamiyet’i kabul ettiklerini söyleyerek en doğru ve isabetli görüşün bu olduğunu belirtiyor.

Şimdiki Filistinlilerin daha önce Yahudileri kabul eden insanlar olduğuna dikkat çeken yazar, bunlardan bir kısmının Hıristiyanlığa, diğer bir kısmının ise insanları ikna etme gücüne sahip İslam’a girdiğini kaydediyor.

Sand bu görüşlerini belirttikten sonra şu sonuca varıyor: “Dolayısıyla tarihin hiçbir döneminde Yahudi ulusu diye bir ulus olmamıştır. Sadece Yahudi dini olmuştur. Dış dünyaya göç de olmamıştır. O nedenle Yahudilerin vatanlarına dönme ihtiyaçları da yoktur. Dış göç Siyonistlerin kendi devletlerini kurmak için uydurdukları bir masaldır.”