DİYARBAKIR- Gaziantep`te başörtülü bir öğrencinin darp edilmesi olayına tepkiler gün gittikçe artıyor., Gaziantep Türktepe İlköğretim Okulu öğrencisi Sadanur Ağsu`nun okul müdürü tarafından kışkırtıldıkları iddia edilen bir grup erkek öğrenci tarafından darp edilmesi olayına tepki bir tepki de, Diyarbakır`da hizmetlerde bulunan Hizmet Der`den gelidi.
Hizmet Der Başkanı Cemil Cahit Ünsal, Gaziantep Türktepe İlköğretim okulu müdürünün keyfi ve hukuksuz olan uygulaması hakkında İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulundu.
 
Milli Eğitim Bakanı`nın Gaziantep`teki Hukuksuzluktan Haberi Yok mu?
Ünsal, başta okul müdürü olmak üzere bazı idareciler ve çalışanları hatta kantincisine kadar okulda ki pek çok kişinin Sadanur`Ağsu`ya yaptığı hakaret ve linç girişimini hatırlatarak öğrencinin eğitim hakkının elinde alındığını söyledi.
 
Ünsal, okul idaresinin Sadanur`Ağsu`nun okulla gitmemesi için adeta bütün yolları denediğini ifade ederek, " Öğrencimiz bir odaya kapatılıp tecrit edilmiş. Kızımıza yapılan baskı, tecrit ve hakaretler kendisi ile sınırlı kalmamış aynı zamanda durumunu takip etmek isteyen başta anne ve ailesi de hakarete uğramıştır. Türkiye`de böyle bir olayın yaşanması gerçekten çok üzücüdür. Şunu sormak istiyorum; Acaba bu Müdür bu hareket ve niyeti ile ne yapmak istiyor? Acaba Müslüman bir ülkede yaşadığını unutuyor mu ya da hangi inanca sahiptir ? Böyle bir eğitimci zihniyeti olabilir mi? Tüm baskıların ardından okulda ki bazı öğrencileri de bu kız öğrencimizin özerine saldırtarak, dövdürdürme küstahlığında bulunmuştur. Bu hangi akıl hangi mantık ve hangi izan ile izah edilebilir ki?" Bir taraftan mafya ve çeteler ile mücadele edilirken diğer taraftan kendi kurumlarınız da ki kurumları görmüyor musunuz? Milli Eğitim Bakanı geçen yıl Gaziantep`te yaşanan tesettür sorunundan dolayı haberim yok tur demişti. Buradan sormak istiyorum sizin bu meseleden de haberiniz yok mu ?"
 
Bu konuda tüm yargı mercileri harekete geçmeye davet eden Ünsal, okul müdürü hakkında soruşturma başlatılması ve görevinden alınması gerektiğin söyledi.
 
Bürokrasinin de aynı şekilde kendi görevini yaparak, bu mesele üzerinde gerekli hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade eden Ünsal son olarak tesettür sorunun bitmesi için anayasada bir düzenleme yapılarak, tesettür sorunu güvence altına alınmasını istedi. Osman İçli-İLHA)