BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi ve Genç Girişimcilik ortaklaşa `Girişimcilik` konulu konferans düzenledi. Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Konferansa panelist olarak İİBF Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz Gündüz, DPT Bilgi Top. Daire Başkanı Emin Sadık Aydın, TOBB Genç Gir. Kur. Üst Kur. Üyesi Sezai Hazır ve Microsoft Genel Müdür Yrd. Cemal Akyel yaptıkları konuşmalarda girişimcilik hakkında bilgi verdiler.

 

Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Yılmaz, girişimciliğin istihdam noktasında çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "İstihdam konusunu epey indirdik. Daha da aşağıya indirmeye çalışacağız. Herkes kamuda çalışacak diye bir kural yok. 100 kişiden 13 kişi kamuda iş bulabiliyor. Kamuda iş bulamayan kendi işini kurmaya çalışıyor. İşsizliği sıfıra indirmek mümkün değil ama en aza indirmeye çalışmalıyız. Burada bilişim iş bulma açısından olmazsa olmazıdır. Bilişim girişimcilik açısından donanımlı hale gelmektir. Bilişim vazgeçilmez bir unsurdur. Bugünkü dünyada asıl para eden bilgidir. Bilgi toplumunda insanlar arasında farklılık oluşturabiliyor. Bunu bizim aşmamız lazım" diye konuştu.

 

Hedeflerinin 5 bin gence bilgisayar eğitimi vermek olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, verilecek olan eğitimler sayesinde istihdam konusuna katkı sağlanılacağını belirterek, "Geri kalmış bölgelerimizde bilişim sektörü öncelikle olmalıdır. Bilişim sektörü bizim için avantajdır. Bu avantajı sonuna kadar kullanmamız lazım. Bilişim bizim temel önceliğimizden biri olmalıdır" şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından konferans, soru cevap faslıyla sonra erdi.

Ali Yıldırım - İLKHA