VAN- 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van`da meydana gelen depremlerde evleri ağır hasarlı ve yıkık olan vatandaşlara Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Van ve Erciş ilçesinde 15 bin 323 konut yapıldı. İlk kurası 4 Eylül`de başlayan konutların son kurası 6 Ekim`de çekildi. Kalecik mevkiinde yapılan 2 bin 458 konutun çekilen kuralarının ardından anahtarları da depremzede vatandaşlara teslim edilmeye başlandı.

 

Van Valisi Münir Karaloğlu da peyzaj çalışmalarının devam ettiği Kalecik mevkiindeki konut alanında incelemelerde bulundu. Beton asfalt ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyen Karaloğlu, eksikliklerin bir an önce bitirilmesi talimatını verdi. Vali Karaloğlu, daha sonra İl Acil ve Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) `Afet Konutları Teslim Bürosu`na geçti. Depremzedelere anahtar teslimini yapan İl Acil ve Afet Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Taş`tan, yapılan işlemlerle ilgili bilgi alan Karaloğlu, Yusuf Başak isimli vatandaşın da anahtarını teslim ederek, yeni konutunun `hayırlı` olması temennisinde bulundu.

 

\"Van`da Yapılan Konutlar Bir Dünya Rekorudur\"
Karaloğlu, Kalecik mevkiinde yapılan 2 bin 458 konutun 6 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlandığını söyledi. Karaloğlu, \"Van`da yapılan konutlar bir dünya rekorudur. Vatandaşımız deprem sonrası büyük sıkıntılar çekti. Konutlar vatandaşımıza hayırlı olsun.\" dedi.

 

Vali Karaloğlu, beraberinde bulunan Yardımcısı Atay Uslu, İl Acil ve Afet Durum Müdürü Cafer Giyik`le birlikte konut alanlarındaki incelemelerini tamamladıktan sonra bölgeden ayrıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)