İSTANBUL - Gaziantep`in Şahinbey ilçesindeki Türktepe okulunda başörtülü olduğu gerekçesiyle başta okul idaresi "Orhan Usta" tarafından tecrit, tehdit ve hakarete maruz bırakılan 8.sınıf öğrencisi Sedanur Ağsu`nun son olarak okul müdürü Orhan Usta`nın talimatıyla bazı öğrenciler tarafından dövüldüğünün ortaya çıkmasından sonra birçok sivil toplum kuruluşu açıklama yaparak olayı kınadı.
 
Marmara İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) tarafından yapılan açıklamada "Gaziantep`te ki bu eğitim skandalını telin ediyor, yetkililerin biran evvel olaya el koyup müsebbip ve faillerin derhal cezalandırılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
HÜKÜMETE RAĞMEN BUNLARI KİM KORUYOR!
Okul müdürünün çıkardığı olayla hak ve özgürlükten yana olan herkesi derinden üzdüğü belirtilen açıklamada "Bu olayı sadece bir insanın zihniyet bozukluğu ile tarif etmek mümkün değildir. Okumuş! Eğitimci! Ve bir müessesenin sorumlusu olan bir zatın kendibaşına bu işi yapamayacağı kanaatindeyiz.
 
Benzer bir olayın yine geçen sene Gaziantep`te yaşanmasından sonra bu olaya tesadüfi demek mümkün mü? Sorusunu akıllara getiriyor. Geçen sene eğitimle ilgili yapılan istatistik verilere göre Gaziantep eğitimde il bazında sonuncu olmuştu! Türkiye`nin Avrupa raportörü Gaziantep eğitim yılında Türkiye`nin karnesine zayıf verildiğini beyan etmiş.
 
Bu durum ortada iken asli görevini bırakıp, İslami bir yükümlülük bilinciyle başörtüsü takan öğrencilerle uğraşan zavallılar, kendilerine görev peyda ediyorlar. Peki bunların amacı ne? Bunları kim görevlendirip tetikliyor? Bunları kim koruyor ve hükümete rağmen! Hak ve hukuk tanımaz hale getiriyor?" diye belirtildi.
 
GAZİANTEP`E ÖZEL BU MUAMELE NİYE?
Bu olayı derin çetelerin Müslüman halkı ifsat etme projelerinin bir ayağı olarak değerlendiriyoruz denilen açıklamada "Bu müfsit uygulamaların arkasında hangi odaklar olursa olsun, bunun sorumluları hükümet ve Milli Eğitim Bakanıdır. Bunu çözmek de onlara düşer.
 
Bu bağlamda herkesin bir sorumluluğu olması hasebiyle hatırlatmak isteriz ki Başörtü Allah`ın emridir. Allah`ın emri hangi gerekçelerle yasaklanabilir ki. Şu da unutulmasın ki, dün camileri ahıra çevirenler bir gerekçe gösteriyorlardı. Kuran-ı Kerim derslerini yasaklayanlar da bir gerekçe gösterirlerdi. Allah`ın hükümleri bir bütündür.
 
Birisine düşmanlıkla tümüne düşmanlık aynıdır. Batı illerinde bir eğitimci örtülü kız çocuklarının fotoğraflarını çekip taciz edince cezalandırılması Müslüman halk tarafından iyi bir adım olarak değerlendirildi. Peki, Gaziantep`e özel bu muamele niye?" ifadelerine yer verildi.
(Abdusselam Güneş - İLKHA)