HABER MERKEZİ - Haziran 2011 yılında, T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile ihracatı geliştirme amaçlı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGD) kapsamında, plastik sektörüne yönelik projesi kabul edilen ve işbirliği kurumu ilan edilen PAGDER, proje kapsamında eğitimlerinin 2.sini 6 Ekim tarihinde dernek merkezinde bulunan eğitim salonunda gerçekleştirdi. Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları verdi.
 
Ekonomi Bakanlığı ve PAGDER ortaklığı ile devam eden "İleri Dış Ticaret Eğitimi" kapsamında 17 Ekim`de Müşteri Memnuniyeti başlıklı eğitim gerçekleştirilecek. Değişim Yönetimi ve İnovasyon başlıklı eğitim ise, 02-03 Kasım 2012 tarihinde 2 günlük bir eğitim olarak verilecek. 23-24 Kasım 2012 tarihinde 2 günlük bir eğitim ile `Satışçılar için Pazarlama` konusu katılımcılara sunulacak.
 
Proje kapsamında potansiyel ihracatçıların ortaya çıkarılması, üretici firmaların ihracat yapma kapasitelerinin geliştirilmesi, firmaların hedef pazarlara yönlendirilmesi ve bu firmaların düzenli ihracat yapmalarının sağlanması hedeflerine ulaşmak için hibe tutarı 400 bin dolar olan eğitim ve danışmanlık hizmetleri; hibe tutarı her bir program için 150.000 dolar olan 5 adet Yurt Dışı Pazar Araştırma Desteği Programları, hibe tutarı her bir program için 100.000 dolar olan 10 adet, Yurt İçi Alım Heyeti Programları olmak üzere toplamda 2 milyon doları aşkın bir destek sağlanacak. (Mahmut Aytekin-İLKHA)