`Camiler ve Din Görevlileri Haftası` sebebiyle İstanbul Müftülüğü ve Beyazay Derneği tarafından Fatih Camii`nde düzenlenen programda görme engelli hafızlar Kur`an-ı Kerim ziyafeti verdi.

Görme engelli Süleymaniye Camii emekli müezzini Mustafa Başkan`ın Kur`an-ı Kerim okuması ile başlayan program, Mustafa Duman, Ahmet Sarıkaya, İbrahim Altuntaş ve Naim Katmer gibi görme engelli din görevlilerinin Kur`an tilavetiyle devam etti.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın bu yılki ana temasının `cami ve engelli` olduğunu belirten İstanbul Müftü Yardımcısı İrfan Üstündağ, Hz. Peygamberin (SAS) `in engellilere verdiği önemden bahsederek İslam tarihinde engelli sahabilerin de imamlık yaptığını vurguladı. Hz. Peygamber (SAS)`in "Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse Allah`da onun bir ihtiyacını giderir." Hadis-i Şerifini hatırlatan Üstündağ, toplumdaki 8 Milyon engellinin olduğuna dikkat çekti. Engelli vatandaşlara gereken yardım için çalıştıklarını belirtti.