MARDİN - Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı hakkında bilgi veren Dost Der Başkanı ve Kur`an Nesli Platformu temsilcisi Av. Yahya Turan, sınavda Türkiye geneli ilk 10`a giren katılımcıların Umre ile ödüllendirileceğini, her sınav merkezinin ise kendi merkezinde dereceye giren ilk üç kişiyi ayrıca ödüllendireceğini söyledi.
 
Kur`an Nesli Platformu olarak Kur`an`ı zihinlere ve kalplere nakşetme arzusuyla çıktıkları bu yolda tüm imkânlarını seferber ederek çok sayıda etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Turan, "Şunu iyi biliyoruz ki, Müslümanlar "Hablül metin" olan Allah`ın ipine sımsıkı sarıldığında, Kur`an bir hayat projesi olarak okunup yaşama aksettirildiğinde; inananlar galip olacak ve İslam`ın hüküm ferma olduğu bir dünyada şirkin ve zulmün beli kırılacaktır.
 
Bu alanda yürüttüğümüz çalışmaların en önemli ayaklarından biri de şüphesiz düzenlediğimiz sınavlardır. Bu sınavlardan biri de Geçen yıl düzenlediğimiz ve binlerce kişinin katıldığı, ilk 20`ye girenlerin umre ile gönderildiği Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı.
 
Kur`an nesli olarak bizler ebedi hayat bahşeden ilahi mesajın anlaşılması için, yeni neslimizin Kuran`la buluşması için Bu yıl da Kur`an İlimleri ve Meal Sınavını gerçekleştireceğimizin ve yapılacak sınavda ilk 10`a giren Kur`an aşığı Müslümanları umre seyahati ile ödüllendireceğimizin müjdesini veriyoruz" dedi.
 
1 Ekim- 5 Kasım 2012 tarihleri arsından başvurusu yapılacak sınav, 18 Kasım 2012 günü 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
BAŞVURU YERLERİ: Dost Der (13 Mart Mahallesi Emniyet Cadddesi Başçı Apartmanı Kat: 2 No: 7 YENİŞEHİR Tel: 0543 2254996 - 0530 2757135
BAŞVURU KOŞULLARI: Başvuru ücreti olarak alınacak 3 TL karşılığında, 15 yaş ve üstü herkes başvurabilir. Başvurular bizzat yapılabileceği gibi, adayın kimlik bilgilerinin getirilmesi şartıyla herhangi bir yakını tarafından da yapılabilir.
 
SINAVIN ÖDÜLLERİ: Kur`an ilimleri ve Meal Sınavı`nda Türkiye geneli ilk 10`a giren katılımcılar Umre ile ödüllendirilecektir. Mardin ve ilçelerinde dereceye giren ilk üç kişiyi ayrıca ödüllendirecektir. Birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın verilecektir.
 
SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ: Sınav tek kategori üzerinden 100 sorudan oluşan, 4 şıklı çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak ve 3 yanlış bir doğruyu götürecek.
 
SINAVIN KAPSAMI: Sınavda soruların yüzde 75`i Kur`an-ı Kerim`in ilk 10 cüzünün mealinden, yüzde 25`i ise Dua Yayıncılıktan çıkan, 150 sayfalık, Kur`an İlimlerini konu edinen, Müfit Yaray`ın yazdığı "Kur`an Nesline Kur`an İlimleri" adlı kitaptan sorulacak. Öğrenciler herhangi bir meale çalışabilirler.
 
SINAVA GİRERKEN BULUNDURULMASI GEREKEN BELGELER: Sınava girerken adayların, yanlarında nüfus cüzdanı ve sınava giriş kartlarını getirmeleri gerekmektedir.
 
SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ: Sınavın yapılacağı günün akşamında Rehber (Çağrı) TV ekranlarında sorular cevaplanacaktır. Sınav sonuçları en geç iki hafta içinde açıklanacaktır. Sonuçlara www.kurannesliplatformu.com adresinden veya Dost Der merkezinden ulaşılabilir. (Mehmet Arasan - İLKHA)