BATMAN - Cuma namazında Batman`daki camiler, cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Hutbelerde ise "Cami ve Cemaatin Önemi " konusu ele alındı.
 
Günümüze kadar gelen hak olsun, batıl olsun bütün dinlerin bir ibadet mekânının olduğu belirtilen hutbede, "Hıristiyanların mabedi kiliseler, Yahudilerinki havralar ve Müslümanların mabedi de camilerdir. Cami; dağınık olanları toplayan, ayrı olanları birleştiren, bir araya getiren demektir. Camiler, gönülleri birleştirdiği, Müslümanları bir araya getirdiği ve onlara topluca ibadet yapma imkânı sunduğu için bu ismi almıştır. Cami kelimesinin Kuran ve Sünnetteki karşılığı mescittir. Mescit; secde edilen yer demektir"ifadelerine yer verildi.
 
Camilerin, iman sahibi, ibadetlerini aksatmayan ve Allah`tan başkasından korkmayanlar tarafından inşa ve imar edilebileceğinin dile getirildiği hutbede: "Camilerin imarına ve buralarda yapılan ibadete engel olanların en büyük zalim olduğunu haber vermiştir. Cami yapımına Sevgili Peygamberimiz (sav) de çok önem vermiş, hicret esnasında, çok kısa bir zaman kaldığı Kuba`da bir mescit yapmış ve Medine`ye gelir gelmez buraya da Mescid-i Nebevi`yi inşa etmiştir. Kendisi bu camilerin yapımında -fikir aşamasından bitiş aşamasına kadar-görev almıştır." ifadeleri kullanıldı.
 
Cemaatle Namaz Kılmanın Önemi
Hutbede, sevgili Peygamberimizin (sav), cemaatle namaz kılmaya çok önem verdiği ve hayatı boyunca cemaate namaz kıldırdığı, hastalandığında da cemaate katılarak Hz. Ebu Bekir`in arkasında namaz kıldığına dikkat çekilerek Hz.Muhammed (sav)`in savaş esnasında bile cemaatle namaz kılmayı terk etmediği vurgulanırken abdest alıp camiye giden her Müslümanın her iki adımına Allah`tan bir karşılığın olduğuna dair var olan hadise de yer verildi.
(Veysi Demir-İLKHA)