Milli Genel Kongre tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Mustafa Ebu Şakur, kendisine yöneltilen eleştiriler nedeniyle hazırladığı kabine listesini geri çekti. 
 
 
Libya Milli Genel Kongre (MGK) Sözcüsü Ömer Hamdan, Mustafa Ebu Şakur`un sunduğu kabine listesinin güvenoyu alamayacağı kanısında olduğunu söylemişti.
 
Kongre tarafından 12 Eylül`de hükümeti kurmakla görevlendirilen Şakur, Libya devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, kendisine yöneltilen eleştiriler nedeniyle hazırladığı kabine listesini geri çektiğini duyurdu.
 
Şakur, Kongre`den kendisine kabine listesini tekrar hazırlayabilmesi için 7 Ekim Pazar gününe kadar süre talep ettiğini belirterek, ``Kongre üyelerinden, hükümette görev almasını uygun gördükleri isimleri bana sunmasını bekliyorum. Böylece isimleri üzerinde tartışma yaşanan bakanları bana sunulan alternatifler üzerinden değiştirebilirim`` dedi.
 
Şakur`un kabine listesini okuduğu sırada üyelerin çoğunun salonu terk ederek listeyi protesto etmiş, dün de bir grup gösterici Kongre salonuna girerek, oturumun kapatılmasına neden olmuştu.
 
Kabine listesini oluştururken, ``liyakat ve ülkedeki coğrafi dağılımı`` imkan ölçüsünde dikkate aldığını ifade eden Şakur, belirlenen isimlerin uzman bir kurul tarafından değerlendirildiğini kaydetti.
 
Hamdan, hem çarşamba günü düzenlenen oturumda hem de kendisinin vekillerle kişisel görüşmelerinde Kongre`nin çoğunluğunun Şakur`un sunduğu listeye güvenoyu vermeyeceğinin ortaya çıktığını ifade etti.
 
Kongre Sözcü Ömer Hamdan, Şakur`un güvenoyu alamaması durumunda 7 Ekim`e kadar oluşturacağı yeni listeyi kabineye sunabileceğini ve kabinenin bu yeni listeyi 10 Ekim`de oylayabileceğini belirtmişti.
 
Şakur`un sunduğu kabine listesi, Kongre üyeleri tarafından ülkedeki coğrafi dağılımı, siyasi grupları ve toplumsal kesimleri yeterince temsil etmediği gerekçesiyle eleştirilmişti.