Mardin Olgunlaşma Enstitüsünün atölyesinde devam eden aşçılık kursuna konuk olarak katılan dünyaca ünlü şef Ali Demir, kursiyerleri bilgilendirerek deneyimlerini genç aşçılara aktardı.

Demir, Mardin'in yöresel yemekleri konusunda Suudi Arabistan ve Çin restoranlarına danışmanlık yaptığını söyledi.

Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin Değer ise, Mardin mutfağının ve el sanatlarının tanıtılması ile ilgili çalışmalara ağırlık verdiklerine işaret ederek, “Bu kapsamda deneyimlerini bizlerle paylaşan Ali Demir'e teşekkür ediyorum. Kendisinin çalışmalarını yakından takip ediyor ve memleketimizin tanıtımı açısından çok önemli buluyorum.” dedi.

Program, gerçekleştirilen uygulamalı eğitimle devam etti, hediye takdimi ile sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)