DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen kursa farklı üniversitelerden alanında deneyimli on öğretim üyesi eğitimci olarak katıldı. Diyarbakır ve çevre illerden 110 kursiyerin takip ettiği ve bir gün süren Temel Yoğun Bakım Kursunda dört oturum halinde dersler anlatıldı. Kurs sonunda kursiyerlere kursa katılım belgesi verildi.
Kurs hakkında bilgi veren Solunum Platformu başkanı sayın Prof. Dr. Tevfik Özlü, yoğun bakım ünitelerine ve bu ünitelerde görev alabilecek nitelikli yetişmiş personel ihtiyacında giderek bir artış olduğunu belirterek doktorlara yönelik bu kursun düzenlenme amacının temelinde bu ihtiyacın giderilmesinin olduğunu söyledi.
Kurs programı sırasında yoğun bakım ünitelerinde kullanılacak invaziv ve noninvaziv mekanik ventilatör tedavileri, weaning, yoğun bakımda beslenme, sedasyon, ağrı kontrolü, profilaktik tedaviler, böbrek hasarına yaklaşım konularında sunumlar yapıldı. Eğitimci hocalar tarafından anlatılan teorik bilgilerin pekişmesi amacıyla örnek olgu sunumları yapıldı.
Göğüs Hastalıkları AD Başkanı Sayın Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit kurs sonunda yaptığı konuşmada yoğun bakımlarda istihdam edilecek kalifiye elemanların yetiştirilmesinde bu tür eğitimlerin önemine vurgu yaparak, bundan sonra uygulamalı eğitimi de kapsayacak şekilde bu etkinliklerin periyodik olarak tekrarlanmasının faydalı olacağını söyledi. Şenyiğit, ayrıca bu tür eğitim kurslarının yoğun bakımlarda çalışan ekibin diğer üyeleri olan hemşire, sağlık memuru, tekniker ve yardımcı personellerine yönelik olarak ta düzenlenmesi gerektiği ve böylece yoğun bakımlardaki hizmet kalitesinin yükseltilip ölüm oranlarının düşürülebileceğine dikkat çekti. (Ayetullah Turgut - İLKHA)