Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, bugün (30 Eylül Pazar) konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, Hamas lideri Halid Meşal`in Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 4. olağan büyük kongresine konuk olarak katılacağını ve Ankara`da gerçekleştirilecek kongrede bir de konuşma yapacağını söyledi.

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, dün akşam (29 Eylül Cumartesi) Başbakan Erdoğan`ın kongreye katılmak üzere Ankara`ya gelen yabancı konuklara verdiği yemeğe katıldı.

AK Parti Genel Merkezi`ndeki yemeğe Halid Meşal`in yanı sıra Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Sudan Devlet Başkanı Yardımcısı Ali Osman Mohamed Taha, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani, Pakistan Eyalet Başbakanı Shahbaz Sherif, Bosna Hersek eski Devlet Başkanı Haris Silajdzic, Lübnan eski Devlet Başkanı Emin Jamayel, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Pakistan eski Başbakanı Yousaf Raza Gilani gibi liderler de iştirak etti.

filistinhaber