BİTLİS- Bitlis`in Geçitbaşı köyüne bağlı olan Buylu mezrası sorunlarının çözülmesini bekliyor. 5 haneli olan mezranın elektrik, su kanalı ve cami sorunu var. . Köyün yaşlılarından Musa dayı köylerinde cami olmadığından dolayı çocuklarını Kuran eğitimi ve dini bilgileri öğrenmesi için başka köye göndermek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Camimiz Olmadığı İçin Çocuklarımıza Dini Eğitim Veremiyoruz
\"Önümüzde uzun sürecek bir kış mevsimi var.\" diyen Musa dayı, \"Kışın kardan dolayı çocuklarımızı okumaya gönderemiyoruz. Cami yapımı için yetkililere başvurmuştuk. Caminin yapılacağı yer kepçelerle kazıldı ve o şekilde bırakıldı. Köye bir miktar ödeneğin çıktı. Muhtemelen gelecek sene caminin inşasına başlanacak. Caminin yapımı noktasında yetkililerin biran önce harekete geçmesini istiyoruz. \" ifadelerini kullandı.

Köylülerden Cevdet Daldagül ise su kanallarının topraktan olmasından dolayı sudan yeterince faydalanamadıklarını dile getirerek, \" Su kanallarımız 4 sene önce keşfi yapılarak etütten geçildi. Sulama kanalı halen aynı şekildedir. Su kanalımız betondan yapılmış olsaydı sudan daha iyi bir şekilde faydalanacaktık. Eğer su kanalında betonlama yapılmazsa ekinlerimiz ve fidanlarımız koruma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. dedi.

Köylerine gelen elektrik tellerinin birkaç km uzaklıktaki mezradan geldiğini söyleyen Ecevit Daldagül ise \"Köyde elektrik trafosu olmadığından elektrik akımı dengelenemiyor. Elektrik bazen düşük bazen de yüksek gelmektedir. Elektrik yüksek geldiği zamanlarda birkaç kez beyaz eşyalarımız ve elektronik aletlerimiz kullanılamaz hale geldi. BEDAŞ yetkililerinin bu sorunu haletmelerini istiyoruz.\" şeklinde konuştu. (Erkan Yürek - İLKHA)