BİNGÖL-Saadet Partisi (SP) Bingöl İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya SP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Avukat Bekir Kılıç, SP Bingöl Sorumlusu Burhan Sadak, Elazığ Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kodat, SP İstanbul İl Yönetiminden İslam İnce ile Hıfsı Kekeç ve partililer katıldı.

 

\"Siyasi Partiler Horoz Düğüşünü Bırakarak STK`larla İşbirliği Yapmak Suretiyle Çözüm Üretmelidir\"

Terörün dış mihraklı olduğunu belirten Kılıç \"Bingöl ilimiz ve ülke genelinde yakın tarihte ve geçtiğimiz aylar / yıllarda vahşi terörde kaybettiğimiz bütün insanlarımıza Cenabı Haktan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Ülkemizdeki terör esasen dış mihraklı olup, terör vasıtası ile Türkiye karıştırılmaktadır. AKP İktidarı döneminde terör azalmamış, bilakis artmıştır. Terörün çözümü noktasında atılması gereken adımlar atılmamış, terörü destekleyen ve kaynağı olan politikaların uygulanmasına devam edilmiştir. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek, geliştirecek politikalar yerine; ayrıştırıcı politikalar uygulanmıştır. Öncelikle Hükümet uluslararası gerçek terör unsurlarıyla el sıkışmaktan ve onları dost, stratejik ortak kabul etmekten vazgeçmeli ve onların istihbaratlarından medet umulmamalıdır. Unutulmamalıdır ki \"domuzdan post, gâvurdan dost olamaz\". Terör sorununu çözmek için bölgedeki esas dinamiklerden istifade edilmeli ve siyasi partiler horoz düğüşünü bırakarak STK`larla işbirliği yapmak suretiyle çözüm üretmelidir. Çözümde buluşamayanların cenazede buluşması; sorunun ele alınış biçimindeki yanlışlıkları ortaya koyması bakımından önem taşımaktadır\" dedi.

 

Milli, Manevi ve Ahlaki Değerlerden Yoksun Bir Nesil Yetiştirilmiştir

`Bugüne kadar uygulanan yanlış politikalar neticesinde, bölge geri bırakılmış, işsizlik artmış ve insanlar göçe mahkûm edilmiştir` diyen Kılıç \"Ekonomik problemler ve işsizlik dağa giden yolun önünü açmakta ya da bölge halkını göçe zorlamaktadır. Buna ilaveten Milli, Manevi ve Ahlaki değerlerden yoksun bir nesil yetiştirilmiştir. Mücadele edilen teröristlerin büyük çoğunluğu bu ülkenin milli eğitim sisteminin ürünüdür. Milli, Manevi ve Ahlaki değerleri esas alan eğitim sistemine geçilmeli ve İslam Kardeşliği tesis edilmelidir. AKP hükümeti on yıllık iktidarında terörle mücadelede başarısız olmuştur. Bu gün gelinen noktada her gün masum insanlar ölmektedir. Kan ve gözyaşı her yeri sarmaktadır. Doğu ve Güneydoğu sorunu ulus devlet perspektifiyle ile çözülemeyecek kadar uluslararası bir sorun halini almıştır. Dolayısıyla bölgede Amerika, İsrail ve Avrupa`nın iradesiyle hareket eden bir hükümet çözüm iradesi ortaya koyamaz. Türkiye bölgede artık kendi politikalarını üreten / uygulayan bir ülke olmak zorundadır. Terörü doğuran sebepler dün ne idi ise bugün de aynıdır\" ifadelerini kullandı.

 

Bölgesel Her Çözüm, İslam Faktörünü Göze Almadan Tasarlanamaz ve Yaşama şansı bulamaz

Erbakan`ın 1994 yılında Bingöl`de yaptığı konuşmayı hatırlatan Kılıç: \"Erbakan Hocamızın 1994 Bingöl konuşmasını tekrar dinlemek yeterlidir. İnsanların doğuştan gelen temel haklarını temin etmek devletin temel varlık sebebi olup, Allah`ın doğuştan her insana verdiği temel hakların devlet tarafından bir lütuf olarak verilmek istenmesi anlayışı, sorunun temelindeki kördüğümün sebebidir. Milli Görüşçüler olarak inanıyoruz ki insanlığa bir arada yaşama erdemini öğretmiş olan bizler tarihin en büyük barış medeniyetini kurmuş bir ümmetiz. Bizler bu coğrafyada Zazasıyla, Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla yüzyıllardır yaşıyoruz ve bu İslam hamuru ile yeniden bu coğrafyada tesis edilecek kardeşlik ve barışın; sadece bölgeye değil, tüm insanlığın barışına hizmet edeceğine inanıyoruz. Milli Görüş`ün temsil ettiği medeniyet Fatih Sultan Mehmet`in, Selahaddin Eyyubi`nin, Sultan Abdulhamit Han`ın, Şeyh Said`in ve Erbakan Hocamızın temsil ettiği bir medeniyettir. Türkiye`nin bütün sorunları ancak bu medeniyet perspektifiyle çözülür. Çözümün en güçlü iradesi ise İslam kardeşliği temelinden yola çıkan İslami damardır. Şüphesiz Kürtler bu bölgenin, İslam coğrafyası ve İslam dünyasının şerefli bir kavmi ve parçasıdırlar. Elitlerden bir bölümü Avrupa, Amerika veya başka bir güce eğilim gösterseler bile, Kürt halkının kalbi İslam dünyasında atar. Bundan hareketle bölgesel her çözüm, İslam faktörünü göze almadan tasarlanamaz ve yaşama şansı bulamaz. Çözüm ve Kardeşliğin tesisi için bu İslami toplumsal tabanın muhataplığı dikkate alınmalıdır. Gerçek ve kalıcı çözüm ancak İslam`dan neşet edecektir. Nitekim çok açıktır ki Doğu ve Güneydoğu meselesinin çözümünde ne \"Federasyon\" ve ne de \"Ayrı devlet\" asla kimseye fayda getirmez, saadet getirmez ve bir çözüm sağlamaz. Tek çare ve kalıcı çözüm yolu her zaman söylediğimiz ve gayretlerimizin amacı olan İslam Birliğinin kurulmasıdır. Terörü bitirecek gerçek ve kalıcı adımlar Milli Görüşün tek partisi Saadet iktidarında atılacaktır. Gerçekten terörün bitmesini isteyen halkımıza sesleniyoruz: Saadet Partisi`ne güç verin destek verin, siz biliyorsunuz ki terörü sadece Saadet Partisi çözer. Allah, Müslüman toplulukların arasına ilahi bir lütuf olarak \"İslam Kardeşliği\"ni bahşetmiştir\" diye konuştu.

 

Hükümeti başarısızlıkla suçlayan Kılıç: \"Bu hükümetin başarısızlığı sadece terörle mücadele konusunda değildir. Örneğin Hükümetin 2012 Bütçesini üç kelimeyle açıklamak gerekirse; Borç, vergi ve faiz kelimeleri ile izah edebiliriz. Bütçe gelirlerinin yüzde 70`i vergilerden oluşmaktadır. Ülkemizde çok adaletsiz bir vergi sistemi vardır. Türkiye`de vergi tüketimden alınıyor. Oysa verginin üretimden alınması gerekir. Bu nedenle ülkenin tüm yükünü alt gelir gurubuna mensup geniş halk kitleleri taşırken, ülkenin imkânlarını bir avuç rantiyeci vergi dahi ödemeden aşırmaktadır. Dünyanın en pahalı benzini, mazotu, doğal gazı ve elektriği Türkiye`de satılıyor. Ekonomide ve Vergide de adalet iflas etmiştir. AKP İktidara geldiğinde 2002 yılı Toplam Borç 232,2 Milyar dolar iken, 2011 Yılı sonunda 537,8 Milyar dolar olmuş. Mevcut İktidar döneminde yani 9 Yılda 305,6 Milyar dolar ilave borç yapılmıştır Atalarımız \"Borç alan emir alır.\" demişler\" ifadelerini kullandı.
(Nihat Kanat-İLKHA)