BATMAN-2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla çevre illerden Batman`a gelip Batman Üniversitesi`ne yerleşen öğrenciler kiralık ev bulmada sıkıntı çekiyorlar.

 

Şanlıurfa`dan Batman`a gelip Batman Üniversitesi`nde okuyan Ahmet Altundağ sıkıntılarını şöyle dile getirdi. \"Yaklaşık bir aydır Batman`da kiralık ev arıyoruz. Çok basit bahanelerle öğrenciye ev vermeye yanaşmıyorlar. Evini öğrenciye kiraya verenlerde ya çok kira istiyorlar, ya da kiraya verecekleri evde 2 veya 3 kişi kalabilir diye şart koşuyorlar. Ev kirası ve yakıt parasıyla beraber aylık 750 TL`ye ulaşan ev kirasını 2 veya 3 kişinin karşılaması imkânsız. Batman da öğrenci olmak suç mu? Batman üniversitesine gelmekle hata mı ettik? Devlet yetkilerinin bir an önce bu olaya el atmasını istiyoruz. Batman halkı öğrencilere ev vermeyecekse devlet yetkileri üniversiteye yakın bir yerde öğrencilere toplu konut yapıp kiraya versinler\"

 

Gaziantep`ten gelen Mehmet Kalkan ise \"Batman`a ne hayallerle gelmiştik. Ama bir ev bile bulamadık. Hayal kırıklığına uğradık. Ev bulamasak memlekete döneriz herhalde\" dedi.

 

Diyarbakır`dan gelen Mehmet Nur da \"Üniversiteye okuma hayalleriyle geldik, fakat kalacak bir evimiz bile yok hiç kimse ev vermiyor öğrencilere. Bu gidişle üniversitenin bahçesine çadır kuracağız\" şeklinde konuştu.

 

Adıyaman`dan gelen Ramazan Çitil \"Batmanlıların hiç mi çocukları üniversitede okumuyor? Kendi çocuklarının da aynı duruma düşmesini isterler mi? Batman halkının biran önce bize yardımcı olmasını ve konuda duyarlı olmalarını istiyoruz\" dedi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)