MERSİN- Tarsus`ta aşırı yağışlarda Berdan nehrinin taşması nedeniyle ilçeye bağlı Kulak, Bahşiş, Egemen köyleri ile Aynaz ovasında sular altında kalan tarım alanlarını su baskınlarından kurtaracak olan ve Tarsus-Kazanlı Kıyı Şeridi Turizm bölgesine yapılacak otel ve tesisleri koruyacak olan Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü`nün 10 Milyon lira tutarındaki projesinin inşaat çalışmaları başladı.

Konu ile açıklamalarda bulunan Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, söz konusu devlet yatırımıyla bölgedeki su taşkınlarından dolayı binlerce dönüm arazinin ürünlerin heba edilmemesi ve milli servetin yok olmaması için yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını söyledi. Milletvekili Uzun Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile yaptıkları çalışmalar sonucunda Devlet Su İşleri`nin 10 Milyon liralık bir yatırımıyla bölgenin en önemli sorununu çözüme kavuşturmakta olduklarını ifade etti.

Tarsus`ta etkili olan yağışlarda Berdan nehrinin denizle buluştuğu Egemen köyü, Kulak köyü ve Bahşiş beldesinde binlerce dönüm ekili arazinin zarar gördüğünü söyleyen Tarsus Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, bunun sonucunda milyonlarca lira değerinde tarım ürününün sular altında kalması nedeniyle üreticilerin büyük maddi kayıp yaşadığını ve bu kaybın önüne geçilmesi için DSİ Genel Müdürlüğü`nün 10 milyon liralık bir yatırımla bölgenin en önemli sorununun böylece çözüme kavuşturulacağını söyledi.

(A. Hakim Kurt-İLKHA)