ADANA- İsrail asıllı Amerikan vatandaşı bir film yönetmenin Peygamber efendimize ve İslam`ın kutsal değerlerine hakaretler içeren filmine tepkiler gelmeye devam ediyor. Adana`da bulunan Roman vatandaşlar da bu ahlaksızlığa kayıtsız kalmayarak tepkilerini dün akşam yatsı namazından sonra yaptıkları basın açıklamasıyla dile getirdiler.
 
Adana`nın merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesinde oturan Romanlar, mahallelerinde faaliyet gösteren bir derneğin avlusunda Peygamber efendimizi karalamak ve dünyaya yanlış tanıtmak için yapılmış o filme tepki göstermek için bir araya geldi. İlerleyen saate aldırış etmeyen mahalle sakinleri, kadınıyla, erkeğiyle ve bilhassa küçük çocuklarıyla basın açıklamasına iştirak etti. Saat 21.00`da açılış konuşmasıyla başlayan program Murat Demirkol`un okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an-ı kerim tilavetinin ardından basın açıklamasını yapmak üzere Ali Demirkol kürsüye geldi.
 
O Filmin Yapımcılarını Kahhar Olan Allah`a Havale Ediyoruz
Basın açıklamasına önce besmele ardından peygambere salavat getirerek başlayan Ali Demirkol, " Biliyorsunuz ki dini islam`ın ve insani değerlerin membaı olan beni Adem`in küllenmiş şefkat ve merhametini güneş gibi ay gibi yeniden alevlendiren alemlere rahmet peygamber efendimiz Hz. Muhammed Aleyhiselama, eşlerine ve ashabına ağır hakaretler içeren bir film yapılmış ve tüm tepkilere rağmen Amerika ve Siyonizm`e hizmet eden bir video paylaşım sitesinde yayınlanmıştır.
 
O kutlu insana hakaret etmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Hem imanın nurundan hem de insani vasıf ve hissiyatlardan uzak ve yoksun olan kendini bilmez bu kişiler, dünyayı aydınlatan bu nura gözlerini ve kalplerini kapadıkları gibi ebedi âlemde de acıklı bir azaba ve cehennemin ateşine duçar olacakları Kur`an-ı mu`cizul beyanda alenen bellidir. Müslümanların kutsal değerlerine pervasızca saldıran zalimleri ve o filmin yapımcıları, yönetmeni ve finansmanını Allah`ın Kahhar ismine havale ediyor ve her iki alemde de zelil ve zillet içerisinde kahru perişan olmasını rabbimizden niyaz ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Peygambere, Aline ve Efradına Sahip Çıkmalıyız
Demirkol, " Yalnız biz Müslümanlar olarak yani Muhammed Aleyhi selamın açtığı son durağı cennet ve ebedi saadet olan mübarek yolculuğun kutlu neferleri olarak imanımızın gereği bu kabul edilemez hadisenin karşısında sessiz, tepkisiz kalmamalı Kur`an ve Sünnet ışığında bize yüklenmiş olan, peygamberine aile ve efradına sahip çıkmalıyız. Sahip çıkmalıyız ki küfürle kirlenmiş diller efendimize uzanmasın, sahip çıkmalıyız ki nasipsizler haddini aşmasın ve yine sahip çıkmalıyız ki ar ve şereften uzak adi teşebbüsler bir daha tekrar etmesin" dedi.
 
Basın açıklamasının ardından Ali Demirkol`un Peygamberimizin hayatından paylaştığı küçük kesitler duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Konuşması sık sık tekbirlerle kesilen Demirkol, yaptığı dua ile programı noktaladı.
 
Yaklaşık bir saat süren programa, katılımcılar sonuna kadar eşlik etti.
(Mustafa Çiçek-İLKHA)